“BİR ÜLKEYİ AYAKTA TUTAN ANAYASASIDIR”

“BİR ÜLKEYİ AYAKTA TUTAN ANAYASASIDIR”
Yayınlama: 10.11.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – CHP Yumurtalık İlçe yönetimi, Yargıtayın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında açılan soruşma kararına karşı, perşembe akşamı başlayan ve 3 gün devam edecek olan Yumurtalık Merkez Parkta Atatürk Anıtı önünde saat 18.30 ile 19.30 arasında Adalet Nöbetine başladı.  Adalet Nöbetinin ilk gününde CHP Yumurtalık İlçe Başkanı Rüştü Soylu basın açıklaması gerçekleştirdi.

“BU KARARIN AMACI ANAYASAYI TAMAMIYLA DELMEKTİR”

CHP Yumurtalık İlçe Başkanı Rüştü Soylu, “Bugün burada bulunmamızın sebebi öğleyin Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü olarak yapmış olduğumuz bir basın açıklaması vardı. Basın açıklamasının içeriği  dün Yargıtay’ın anayasa mahkemesi üye ile  ilgili almış olduğu soruşturma kararı idi. Bu karar asla ve asla kabul edilemeyeceğini, bu kararın anayasayı tamamıyla delmek olduğunu ve bunun da ancak Recep Tayyip Erdoğan gibi tek adam iktidarının bir sembolü olduğunu burada huzurlarınızda belirtmek isterim” dedi.

“ANAYASASI OLMAYAN HİÇBİR ÜLKE AYAKTA KALAMAZ”

Başkan Soylu konuşmasını sonlandırırken şu ifadelere yer verdi; “ Bizler bu ülkenin insanları olarak bu ülkenin aydın vatandaşları olarak asla ve asla böyle bir düzenleme, böyle bir soruşturmanın karşısında olduğumuzu hepinizin huzurunda özellikle belirtmek istiyorum. Bir ülkeyi ayakta tutan anayasasıdır anayasası olmayan hiçbir ülke ayakta kalamaz. Vatandaşlarına müreffeh gelecek vaat edemez. Dolayısıyla anayasanın bir defa delirmesiyle başlayan süreç maalesef bugünlere kadar geldi. Bunu sağlayan bütün gerici, bütün faşist, bütün tek adam rejimine karşı olduğumuzu hepiniz adına burada bir kez daha haykırmak istiyorum. Bu nöbetimiz üç gün boyunca her gün akşam saat 18.30’da başlayıp 19.30’ da sona erecektir. Her gün hatırımızı ve artarak katılımınızı dostlarımıza, komşularımıza, akrabalarımıza ilan etmenizi ve onları da davet etmenizi rica ediyorum Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.