Başkan Karalar Adana’nın 40-50 yıldır çözülmeyen sorunlarını çözüyor

Başkan Karalar Adana’nın 40-50 yıldır çözülmeyen sorunlarını çözüyor
Yayınlama: 20.03.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, üst üste gerçekleştirdiği açılış ve temel atmalarla, Adana’nın ihtiyaçlarını birer birer gideriyor, 40-50 yıldır çözülmeyen sorunları çözüyor.

900 metrekare alana sahip, mescit ve taziye salonu ile vatandaşa hizmet verecek Ova Mahalle Merkezi’nin temelini atan Başkan Zeydan Karalar, yoğun yaya trafiği bulunan Mithat Özhan Bulvarı üzerinde (Fevzi Çakmak Kız Öğrenci Yurdu önünde) ve D 400 Karayolu üzerinde inşa edilen yaya üst geçitlerinin açılışını gerçekleştirdi. İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’nın da katıldığı açılışlara siyasiler, Adana Milletvekilleri, belediye başkan adayları ve Adanalılar katıldı.

Başkan Karalar temel atma ve açılışların dışında gün boyunca kentin dört bir yanında, toplumun her kesiminden sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya geliyor, ziyaretlerde bulunuyor ve vatandaşlarla görüşüyor.

Adana Ticaret Borsası Meclis Toplantısı’na katılan Başkan Zeydan Karalar, 5 yıl boyunca yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verdi ve önümüzdeki dönemde yapılacak projeleri anlattı. Adana Madeni Sanatkarlar Tornacılar Kaynakçılar Esnaf Odası’nı da ziyaret eden Başkan Zeydan Karalar, Barkal esnafıyla bir araya geldi.

DİSK Genel İş 1 ve 2 nolu şubeleri de ziyaret eden Başkan Zeydan Karalar, iftar saatinde Büyükşehir’in faaliyete geçirdiği Adana Kadın Yaşam Merkezi’ndeki iftar programına katıldı.

19 Mayıs, Levent ve Anadolu mahallelerini kapsayan iftar programında da vatandaşlarla oruç açan Başkan Zeydan Karalar, 14. Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu kapsamında düzenlenen Türkiye Spor Yazarları Derneği Basın Ödülleri Gecesi ve iftar programına katıldı, ödül kazanan basın emekçilerine ödüllerini takdim etti.

MALİ MUCİZE VE DEVASA HİZMETLER

Gittiği her noktada yoğun sevgi ve ilgiyle karşılanan Başkan Zeydan Karalar, borcu gelirinin 4 katı olan belediyeyi, nasıl bir yönetim biçimiyle, geliri borcunun 4 katı haline getirdiklerini ve pandemiye, depreme, ağır borç yüküne rağmen hayata geçirilen devasa hizmetleri anlattı.

YENİ PROJELER ADANA’YI BAŞKA BİR SEVİYEYE TAŞIYACAK

Başkan Zeydan Karalar, önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek çok önemli ve Adana’nın çok daha modern bir kent haline gelmesini sağlayacak Büyükşehir projelerini de anlattı.

Başkan Zeydan Karalar yeni dönemdeki projeleri şöyle sıraladı: “metro ikinci etabı, tramvay, nostaljik tramvay, otogar, 8 alt geçit, 4 yeni bulvar, yeni köprüler, yeni etap bisiklet yolları, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), toplamda 1380 sosyal konut, çeşitli mahallelerde kentsel dönüşüm, 6 yeni arıtma tesisi, spor kampüsleri, olimpik yüzme havuzu, yaşlı yaşam merkezi, yeni kütüphaneler, yeni kreşler, kültür sanat merkezi, semt merkezleri, bağımlılıkla mücadele edilecek bir merkez, yurtlar, sivil toplum yerleşkesi, parklar, engelsiz vadi, müzeler, kentin tarihi dokusunu ön plana çıkaracak restorasyonlar, sahil ilçelerinde turizm projeleri, mezbaha, hayvan satış merkezi, tarım enstitüsü ile geri dönüşümcüler ve nakliyatçılar sitesi.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.