Başkan Kanlı, “Sözümüz söz biz bu sorunu da çözeriz!”

Başkan Kanlı, “Sözümüz söz biz bu sorunu da çözeriz!”
Yayınlama: 24.01.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, 2014-2019 döneminde MHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün lise öğrencilerine yönelik hizmete açtığı ücretsiz kurs merkezlerinin CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından 2019 yılında kapatılıp şimdi tekrar açmaya çalışmasını değerlendirdi.

Başkan Yusuf Kanlı’nın açıklaması şöyle:

“Adana Büyükşehir Belediyesi bizim dönemimizde 18 tane gençlik merkezinde yılda 25 bin öğrenciye ücretsiz eğitim hizmeti veriyordu. CHP’li Sayın Zeydan Karalar, göreve gelir gelmez çeşitli bahanelerle bu merkezleri kapattı. Tam beş yıl sonra şimdi ‘Adana Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’ adı altında öğrenciler için yerler açıyor. Kendisinin açıklamasına göre 2024 yılı içinde hedefledikleri öğrenci sayısı ise sadece 5 bin.

Kendi dönemimizde, fakir ve dar gelirli ailelerimizin evlatları için açılan Adana Gençlik Merkezleri, yerel yönetimler eliyle yapılan Türkiye’nin en büyük eğitim projesiydi. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlama amacı da güdülen bu merkezlerde üst üste Türkiye şampiyonları ve diğer önemli dereceler elde eden çok sayıda öğrenci yetişirken on binlerce öğrencimiz de arzu ettikleri okullarda eğitim imkânı buldu.”

Devlette devamlılık esas olmasına rağmen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sırf siyasi gerekçelerle o kurs merkezlerini kapatmak suretiyle eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldırdı. Zeydan bey, göreve gelir gelmez belediyenin ürettiği ekmek sayısını ve seferdeki belediye otobüs sayısını yarı yarıya azaltarak fakiri, fukarayı, garibanı, kapitalist bir anlayışla özel sektörün insafına nasıl mecbur bıraktıysa, ücretsiz kurs merkezlerini kapatarak yine dar gelirli aileleri piyasa şartlarına mahkûm etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu büyük yanlıştan kuşkusuz vatandaşlarımız için değil, 31 Mart’ta görülecek hesap günü yaklaştığı için vazgeçiyor. Gerçek böyle de olsa önemsiyoruz. Peki geçen beş yılda fakir ve dar gelirli ailelerimizin, işten atılan öğretmenlerimizin maddi-manevi yaşadığı sıkıntılar, krizler, öğrencilerimizin yıkılan hayalleri, çalınan gelecekleri nasıl telafi edilecek? Sayın Karalar’ın veremeyeceği hesaplardan biri de budur. Biz diyoruz ki, endişelenme Adana’m! Umutsuz olma hemşehrim! Çoğu gitti azı kaldı. Sözümüz söz; biz bu sorunu da çözeceğiz!”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.