BALIK SEZONUN BAŞLAMASI İLE TEZGAHTA YERLERİNİ ALMAYA BAŞLADI

BALIK SEZONUN BAŞLAMASI İLE TEZGAHTA YERLERİNİ ALMAYA BAŞLADI
Yayınlama: 16.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Balıkların üremeyerek, çoğalması maksadıyla 15 Nisan’da başlayan av yasağı 1 Eylül itibari ile sona erdi. Av yasağının kalkmasının üzerinden 1 ay geçti. Ülkenin her tarafında balıklar tezgahta yerini almaya başladı. Adana’nın Yumurtalık İlçesinde bulunan limanda 8 yıldır balıkçılık yapan Kadir Avlar balık satışları hakkında son durumdan bahsetti.

“HER SEZON BALIK FİYATI DEĞİŞİYOR AMA BALIĞIN KALİTESİ AYNI”

Kadir, “Balık sezonu açılalı 1 ay oldu ama satışlar çok da iyi gitmiyor. Balık fiyatları gittikçe artmaya devam ediyor. Hiçbir şey yerinde durmuyor. Ne kadar zam gelse bizim maliyetimizi karşılamaya yetmiyor. Ülkemizde enflasyondaki artış oldukça her şeye zam geliyor. Her sezon balık fiyatı değişiyor ama balığın kalitesi aynı devam ediyor” dedi.

Kadir Avlar balık fiyatlarından bahsetti; “Levrek 200 lira, çupra 180 lira karides 350 liradan başlıyor. Tabi hiçbir sezon istediğimiz gibi başlamıyor bu sezonda öyle oldu. Müşterilerimiz tarafından en çok tercih edilen balık dalyan balığı oluyor. Levrek, çupra daha fazla ilgi görüyor.”

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.