Baharatlar kilo alımına ve vücutta iltihaplanmaya katkıda bulunabilir

Baharatlar kilo alımına ve vücutta iltihaplanmaya katkıda bulunabilir
Yayınlama: 22.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Uzmanlar “Baharatlar yemeklerimizin lezzetini arttırmada hayati bir rol oynar, ancak bunların sağlığımız üzerindeki etkisi sadece lezzetin ötesine geçer.

Baharatlar, kilo alımı ve iltihap arasındaki ilişki, beslenme dünyasında giderek artan bir ilgi konusu. Bazı baharatlar yemeklerimize derinlik ve zenginlik katabilirken, bazı seçimler istemeden kilo alımına ve vücutta iltihaplanmaya katkıda bulunabileceğini” belirtiyorlar.

Enflamasyonun artmasına ve kilo alımına yol açabileceği için sınırlamanız gereken baharat türlerinden biri olduğunu vurgulayan Gıda Uzmanları TUZ’un  aşırı tüketildiğinde bu sağlık sorunlarına katkıda bulunabilecek tek baharat olduğunu ortaya çıkardı.Kusursuz tadıyla tuz, mutfak dünyasında temel bir baharattır. Lezzetli, hafif tuzlu tadı, çok çeşitli yemeklerin tadını artırarak onu mutfağın vazgeçilmezi haline getiriyor. Bununla birlikte, aşırı tuz tüketimi, özellikle iltihaplanma ve kilo alımı gibi sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilmiştir. Yüksek tuz alımı su tutulmasına yol açarak vücut ağırlığının geçici olarak artmasına neden olabilir. Ayrıca tuz açısından zengin bir beslenme, çeşitli sağlık sorunlarında bilinen bir faktör olan kronik inflamasyona katkıda bulunabilir.

“Tuz, yüksek sodyum içeriği nedeniyle şişkinliğe yol açan inflamatuar bir baharat olabilir . Aşırı tüketildiğinde sodyum, vücuttaki hassas elektrolit dengesini bozar, su tutulmasına ve kan hacminin artmasına neden olur. Bu fazla sıvı, vücutta birikir. Uzmanlar “Özellikle karın ve ekstremite çevresindeki dokular şişkinliğe ve şişmeye neden oluyor” diyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.