Ayyüce Türkeş Raylı Sistem Müjdesini İlk Olarak Sarıçam’lılara Verdi

Ayyüce Türkeş Raylı Sistem Müjdesini İlk Olarak Sarıçam’lılara Verdi
Yayınlama: 18.02.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi)- İYİ Parti Adana Büyükşehir Başkan Adayı Dr. Ayyüce Türkeş Sarıçam Seçim Koordinasyon merkezi açılışında, Sarıçam’a raylı sistemler müjdesini verdi.

Şehir Hastanesi, Çukurova Üniversitesi, Yeni Adana Stadyumu ve Sarıçam’ın durak planlamnası için görüşmeleri başlattığını kaydeden Dr. Ayyüce TÜRKEŞ, Adana’nın modern bir şehre dönüşmesi için tüm ulusal ve uluslararası kaynakların kullanacağını söyledi.

Dr. Ayyüce Türkeş, Sarıçam’ın en büyük sorununun çöplük ve ondan kaynaklanan sorunlar olduğunu bildiğini, bu nedenle bu sorunun ivedilikle çözüme kavuşturulacağını kaydetti. Konuşmasında, yeni bir Katı Atık Geri Dönüşüm Merkezi yapılacağını, yerleşim merkezlerinden toplanan ve ayrıştırılan atıklar, bu merkezde geri dönüştürüleceğini, sürecin sonunda hem “Sıfır Atık Adana” vizyonu gerçekleştirileceğini, hem de Belediyenin gelirlerinin artacağını söyledi. Artan gelirle de dar gelirliye verilen destekler ve çocuklara okullarda verilecek bedava öğünler sağlanacak.

Sarıçam çöplüğünün yerinde bir meslek edindirme kampüsü ve geniş bir yeşil alan kurulacak.

Sarıçam çöplüğünün yerine, gençlere istihdam sağlamak amacıyla, üretim ve hizmet alanında meslek edindirme eğitimi veren kampüs kurulacak. Amaç, hem gençleri uyuşturucu madde batağından da kurtarmak, hem de çok büyük orandaki genç işsizliğini sonlandırmak olacak.

“Yıllardır Sarıçam’lıların cefasını çektiği çöp belasından onları kurtaracağız !”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.