AYIDAN POST, ABD’DEN DOST OLMAZ

Mustafa Sarıgül, ABD dizginlenmeden dünya huzura kavuşamaz. ABD ekonomisi savaş ekonomisidir. Dünyadaki bütün savaşların kazananı ABD’dir. ABD’nin ayağını bastığı yerde ot bitmez, ayıdan post ABD’den dost olmaz diyerek tepkilerini dile getirdi.

AYIDAN POST, ABD’DEN DOST OLMAZ
Yayınlama: 11.10.2023
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Yusuf Kahraman/ Sevil Çakmak – CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında İsrail’le Filistin arasındaki devam eden savaş ve ülke gündemiyle ilgili açıklamada bulundu.

Sarıgül, Filistin halkının hakları korunmadan, İsrail işgal ettiği yerlerden çekilmeden, Filistin devleti kurulmadan burada kalıcı barış sağlanamaz. ABD, İsrail’in arkasında olmaya devam ettikçe İsrail saldırganlığı devam eder. Dünya barışı için bir numaralı tehdit ABD’nin kendisidir deyerek sözlerine şöyle devam etti:

Dünyanın neresinde iki ülke savaşıyorsa, bilin’ki arkasında veya içinde mutlaka ABD vardır. Dünyanın neresinde bir darbe varsa arkasında veya içinde mutlaka ABD vardır. Dünyanın neresinde bir iç savaş varsa bilin’ki arkasında veya içinde mutlaka ABD vardır. ABD, kaos ister kargaşa ister çözümsüzlük ister.

Dünyada bir milyar insan aç yaşıyor, her yıl 2,5 milyon insan açlıktan ölüyor, Dünyanın en fakir ülkelerinin 1 yıllık gıda maliyeti 43 milyar dolarken silahlanma için yılda 2 trilyon dolar harcanıyor. Bunun nedeni ABD’nin yarattığı ve neden olduğu tehditlerdir.

Çok dikkat etmek gerekir diyen Mustafa Sarıgül, ABD dizginlenmeden dünya huzura kavuşamaz. ABD ekonomisi savaş ekonomisidir. Dünyadaki bütün savaşların kazananı ABD’dir. ABD’nin ayağını bastığı yerde ot bitmez, ayıdan post ABD’den dost olmaz diyerek tepkilerini dile getirdi.

Hiç kimse bizi ve elimizi bu ateşe sokmaya kalkışmasın diyen Mustafa Sarıgül, Ecdadımız o bölgeyi 400 sene yönetti. 400 sene Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler bir arada barış içinde yaşadılar. Bizi o bölgeden çıkardılar. İsrail devleti kuruldu. Türkiye o zamanda karşı çıktı. Ama İsrail’i dünya tanıdı ve bizde tanımış olduk.

Sayın Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamalarda, bu maceradan uzak, olumlu açıklamaların yapılması güzel bir şeydir. Devletimizin bu konudaki politikasını destekliyorum.

Sarıgül, Cumhuriyetimizin 100. yılı şerefine toplumda bir af beklentisi var. Bu beklentiyi görmezden gelemeyiz. Buradan bütün partilere bir kez daha sesleniyorum: Tıpkı 10. yılı, 50. yılı gibi cumhuriyetimizin 100. yılını da çıkaracağımız bir afla taçlandıralım. Tüm Türkiye’ye affet Türkiye diyorum.

Bu arada Gittiğim her cezaevinde infaz koruma memurlarının nasıl fedakarca çalıştıklarını görüyorum. Onların taleplerini de hep dile getiriyorum. İnfaz koruma memurlarının emniyet hizmetleri sınıfına dahil edilmesi lazım.

Basın açıklamasının son bölümünde Emeklilere’de değinen Mustafa Sarıgül, Emeklilerimizin hali perişan çok büyük sıkıntı içindeler. Toplumun en mağdur kesimi emekliler. Seçimlerde emekli maaşlarına zam sözü verdiler. Seçimler bitti. Ekim ayını bekleyin dediler. Dün çalışmayan emeklilere 5 bin lira ikramiye müjde diye verdiler. Böyle şey olur mu? Harçlık mı, bahşiş mi? sadaka mı veriyorsunuz? Ayıptır, günahtır. En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılması lazım diyerek sözlerini tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.