Avustralya’dan Adana’ya uzanan Anzak kardeşliği

Avustralya’dan Adana’ya uzanan Anzak kardeşliği
Yayınlama: 25.09.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Avustralya Nerang Rotary Kulübü ile Adana Tepebağ Rotary Kulübü, kulüpler kültüründe yer alan ‘ikizleşme töreni’yle, birbirlerini kardeş ilan etti. İkiz kulüplerin yaptıkları ilk icraat ise Çukurova ilçesine bağlı Topalak Mahallesi’nde yer alan Dörtler İlkokulu’na ana sınıfı kazandırmak oldu. Projeye en büyük bağışı ise Anzak askerlerinin torunları yaptı.

100 YILLIK DOSTLUK PEKİŞTİRİLDİ

İkizleşme töreni, her iki kulüp üyelerinin de katılım sağladığı yemekli bir organizasyonla, Türkmen Otel’de gerçekleşti. Samimi ve dayanışma ruhu içerisinde geçen yemekte, Avustralya Nerang Rotary Kulübü’nün önceki dönem başkanı olan Türk asıllı Mehmet Tavlı‘ya rotaryan dostluğunu simgeleyen rozet ve madalya takıldı. Gece, konuşmaların ardından toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. Diğer gün Dörtler İlkokulu’nda toplanan rotaryanlar, okula kazandırdıkları ana sınıfının açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine öğrenci velileri ve mahalle sakinlerinin yanı sıra Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Özgen de katıldı.

SIRADA, SEREBRAL PALSİ HASTASI ÇOCUKLAR VAR

Tepebağ Rotary Kulübü başkanı Serhan Serin, bu yardımının asıl finansmanının Nerang Rotary Kulübü olduğunu belirterek, ‘’Bu okulun birçok ihtiyaçlarını oluşturduğumuz ‘Toplum Birliği’nin talepleri doğrultusunda biz karşılamıştık. Bu projenin ise küçük ortağıyız’’ dedi. Farkındalık yaratacak projeler üretmeye devam edeceklerini belirten Başkan Serin, ‘’Marsa Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi bünyesinde Serebral Palsi hastası çocuklarımızın tedavisi için bir merkez açıldı; ancak hasta çocuklarımızın dinlenebilecekleri veya rutin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir odaları yok. Bahçede kurulan bir çadırda gereksinimlerini karşılamaya çalışıyorlar. Önümüzdeki süreçte oraya uygun bir ek bina yapmak için çalışmalarımız olacak’’ ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK DESTEK ANZAK ASKERLERİNİN TORUNLARINDAN

Avustralya Nerang Rotary Kulübü önceki dönem başkanı Mehmet Tavlı ise aslen Adanalı olduğuna vurgu yaparak, ‘’Kulübün bu dönem ki başkanlığını eşim yürütüyor. Kendisi işlerinin yoğunluğundan dolayı katılamadı ve bana vekalet verdi. Memleketime küçük de olsa bir hizmet sağlamak benim için büyük bir onur. Avustralya halkından toplanan bağışlarla bu proje gerçekleşti. Çanakkale Savaşı ile başlayan bir dostluğun eseri bu. Dünya’da bir tek Anzak koyu Gelibolu’da yer alıyor. Projemizde en büyük desteği Anzak askerlerinin torunları verdi’’ dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.