ASELSAN’ın Hatay’daki çadır kenti ailelere sıcak yuva öğrencilere okul oldu

ASELSAN’ın Hatay’daki çadır kenti ailelere sıcak yuva öğrencilere okul oldu
Yayınlama: 01.04.2023
A+
A-

(AA)- ASELSAN tarafından Hatay’da kurulan çadır kent ile Afet ve Lojistik Merkezi’nde afetzedelere sıcak yuva, öğrencilere ise eğitim imkanı sağlanıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay’da ASELSAN’ın 600 yatak kapasiteli, 85’ten fazla çadır bulunan 13 bin metrekarelik çadır kent ile Afet ve Lojistik Merkezi felaketzedeleri ağırlıyor.

Tuvaletlerin 30 dakikada bir dezenfekte edildiği, sıcak duş imkanı sağlanan, özel güvenlik önlemleri alınarak 24 saat esasına göre personelin görev yaptığı yerleşkede çocuklar için kreş ve oyun parkları da bulunuyor.

Aşçıların hijyenik ortamda ürettiği yemekler günde 3 öğün depremzedelere sunuluyor. Yağmur suyu drenaj sistemi ve kanalizasyon altyapısı bulunan yerleşkede, çamaşır yıkama ve kurutma üniteleri de yer alıyor.

Her türlü ihtiyaçların karşılandığı yerleşkede bazı ailelerin çadırlarının önüne çiçek diktiği, çadırların girişlerine nazar boncuğu astığı görüldü.

“Her şeyi düşünmüşler”

Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi’ndeki evlerinin balkonundan aile bireyleriyle atlayarak depremden kurtulan Abdil Koçak, AA muhabirine, çadırların soğuktan ve sıcaktan korunaklı olduğunu söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.