Atikaslan: CHP küllerinden doğacak

CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, TOROS TV’de yayınlanan Yasemin’in Penceresinden Programı’nın konuğu oldu

Atikaslan: CHP küllerinden doğacak
Yayınlama: 12.11.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Yasemin Güç – CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, gazeteci Yasemin Güç’ün hazırlayıp sunduğu, TOROS TV’de yayınlanan Yasemin’in Penceresinden Programı’nın konuğu oldu. Gazeteci Güç’ün sorularını yanıtlayan Atikaslan, 38. CHP Kurultayı’nı değerlendirerek, “CHP küllerinden doğacak”dedi.

“KURULTAY COŞKU İÇİNDE GEÇTİ”

Kurultayın büyük bir coşku içerisinde geçtiğini ifade eden Atikaslan, “CHP küllerinden doğacak. CHP’de değişim olmadan Türkiye’de değişim olmaz. CHP’de değişim olmadan bu çarpık düzen değişmez. Kurultaydaki o coşkuyu o heyecanı gördüm, muhteşemdi. Ecevit döneminden beri böylesi bir heyecan yaşanmamıştı. Ankara’dan başlayan bu ruh ve gücün çok şeyler yapacağına inanıyorum. Genel Başkanımız Özgür Özel, partinin her kademesinde çalışarak bu yere gelmiş, genç ve dinamik bir lider. Genç olması en büyük bir avantaj.Kamuoyuna ve partililere kurultayda söylediklerinin yarısını yapsa bile büyük bir çıkış yapar.Yeni Genel Başkanımız Özgür Özel ilk vaadini gerçekleştirdi. Yeni isimlerle parti meclisini oluşturacağım dedi sözünü tuttu. Selin Sayek Böke hariç, ki O da yardımcısı, tamamı yeni, akademik kariyeri olan ve dinamik gençlerden oluşuyor. Özgür Özel’in diğer önemli bir davranışı da bana şu oy verdi, bu vermedi diye kimseyi ayırmadan herkesi toparladı. Bir kadın bir erkek, bir erkek bir kadın, olmak üzere fermuar sistemi de uygulayarak kadınların siyasete daha çok katılmasını sağladı.”dedi.

“CHP’YE DÖNÜŞ BAŞLADI”

Özgür Özel’in Genel Başkan seçilmesiyle partideki küskünlerin de yeniden CHP’ye katılım yaptığını belirten Atikaslan, “Özgür Özel’in genel başkan seçilmesiyle şimdiden CHP’ye dönüş başladı. Sağdan oy almaya çalışmadan evvel önce kendi evimizi toparlamalıyız. Kızgınlarla, küskünlerle bir an evvel diyaloğa geçip, CHP’ye döndürmeliyiz. Bir mahallenin yerlisi, delege olması gerekirken delege  yapılmamışsa evine hatta iş yerine kadar gidilip delege yapılmalıdır. İyi eğitimli ve birikimli biri yönetimde çalışması gerekirken dışlanmışsa, o kişi bulunup geri getirilmelidir .Mahalle birimlerinin geliştirilmesi de bu konuda önemlidir. Önceleri CHP’nin omuzlarına basarak hedefe gitmişler. Hedefe gitmek isteyen CHP’yi omuzlarına alıp yürümelidir. Ben 1 lira koyup nasıl 3 lira kazanırım diye hesap kitap yapanların bu partide yeri yok artık. Genel Başkan da dahil CHP’den büyük yoktur. CHP ezilen, sömürülen, garip gurebaların partisidir .Bugüne kadar maalesef ki biz onlara o güveni veremedik. Siyasetçinin 3 önemli kuralı vardır, o da heyecan, umut ve güvendir.” diye konuştu.

“EMEKLİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR”

Mevcut hükümetin emekliyi görmezden geldiğini söyleyen CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, “ Türkiye’nin en sıkıntılı kesimi emekli kesim. Mevcut hükümet kendisine oy veren emekliyi görmezden geliyor. Emekli dernekleriyle devamlı iletişimim var.Adana’da 20’ye yakın emekli derneği var. Onlarla konuştum, mevcut iktidara bu konuda tepki koyalım tepkimizi dile getirelim dedim hiç birinden ses çıkmadı. Birleşmek ve yasal tepkilerini göstermek zorundalar, yoksa başka türlü kurtuluş yok. Evet maalesef ki çalışan emeklilere 5000 lira ikramiye verilmeyecek.CHP bu konuyu Anayasa mahkemesine götürdü. Bu uygulama başta Anayasaya aykırı. Mevcut iktidar Anayasayı tanımıyor ki! Siyasallaşan Yargıtay bile Anayasa Mahkemesine suç duyurusu yapıyor. Kurtuluş CHP’de başka türlü olmaz.”dedi.

“GENÇ İŞSİZLİK YÜKSEK”

Genç işsizliğin de çok yüksek olduğunu ifade eden Atikaslan, “Maalesef ki gençlerimiz ülkemizi terk ediyor. Gençlerimizin % 71’i yurt dışına, Amerika’ya, Avrupa’ya gitmek istiyorlar. “Türkiye’de avukat, doktor olacağıma batılı ülkelerde garson ya da şoför olurum ama adam gibi yaşarım” diyor. Çünkü gençler bu ülkede umut ve adil yaşam şansı görmüyor. İktidar Türkiye’nin hem ekonomisini, hem ahlakını bozdu. Gençler onlardan göre göre nasıl 4-5 yerden maaş alabiliriz, nasıl köşeyi dönmek için devlet ihalesi kapabiliriz diye düşünüyor. AKP iktidarından evvel, devlet doğayı halktan korurdu. Bu adamların iktidarında vatandaşlar ülkenin dağlarını, akarsularını, topraklarını, denizlerini iktidardan korumaya çalışıyor, sıkıntı burada. Sata sata satacak yer kalmadı. Bir de mafya ülkesi olduk. Her yer kanunsuzlarla doldu. Haberlerde izliyoruz. Mafya devlete etki eder duruma geldi.”dedi.

“İKTİDAR SENDİKALARI DA ETKİSİZLEŞTİRDİ”

12 Eylül’den sonra, üniversiteli gençliğin siyasetten uzaklaştırıldığına dikkat çeken Atikaslan, “Üniversiteli gençlik de siyasete katılmalıdır. Siyaset yapmak, fikirlerini söylemek onların da hakkıdır. Sivil toplum örgütleriyle de genelde sol partiler diyalog kurarlar. Tüm dünyada bu böyledir. Sivil toplum örgütleri sol siyasi partilerle birliktedir. Bizler de onların her etkinliklerine, her tepkilerine katılır destek veririz. Bu iktidar sendikaları da iyice etkisizleştirdi. İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız, sarı sendikacılığa bir son vermek. Ezilen işçinin haklarını her zaman savunduk ve savunacağız. Çalışan kesimin aleyhine olan yasaları değiştireceğiz diyor yeni Genel Başkanımız. CHP’nin dayandığı seçmen emekçidir, sanatçıdır, aydındır.”diye konuştu.

“SAHA ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR”

Saha çalışmalarının da büyük bir hızla devam ettiğini kaydeden Atikaslan, “Kurultaydan döner dönmez neler yapmalıyız diye toplandık.  Seyhan’daki Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde toplanıp il, ilçe delegelerimiz, mahalle temsilcilerimiz, muhtarlarımız, mahalle temsilcilerimiz, 4 milletvekilimiz ve belediye başkanlarımızla geniş katılımlı bir çalıştay düzenleyip yola çıkacağız. Tüm arkadaşlarıma söylüyorum artık  ev yok.Bir ayağımız sokakta, bir ayağımız partide olacak. Başka şansımız yok. Seyhan’da 96 mahallenin 29 köyünü 3 günde bitirdik. Hızlı başladık. Yerel seçimler Türkiye için çok önemli. Hem meclis üyelerimizi hem belediye başkan adaylarımızı ön seçimle belirleyeceğiz. Sayın Özgür Özel de ön seçimle yapılmasını vurguladı. En kötü ön seçim, en iyi merkez seçiminden daha iyidir .İllerin büyüklüğüne göre kontenjanlar konacak .Ama her kişi 1 defa yararlanabilecek 2. defa yok. 5 Belediye başkanımız var, sayısını 10’a çıkaracağız.Yüreğir, Tufanbeyli, Karataş ve Yumurtalık’ı da alacağız. Belediye başkanlarımız onca kısıtlamalara rağmen, mevcut iktidardan çok daha fazla sosyal yardımlar yapmışlardır. İktidarın belediyelerimize uyguladığı tüm zorluk ve baskılara rağmen Büyükşehir Belediyemiz tarafından 3 milyon ton asfalt döşendi. Turgut Özal Bulvarını kapsayan Metro Projesi 3 yıldan beri Cumhurbaşkanının önünde ve imzalamıyor. Bu Adanalıyı cezalandırmaktır. Devlet çökmüş, tuz kokmuş her şey siyasallaşmıştır.”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.