ASİM’e üye 55 STK’dan Kızılay’a kan bağışı

ASİM’e üye 55 STK’dan Kızılay’a kan bağışı
Yayınlama: 12.04.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) -Yaşadığımız deprem ve sel felaketlerinin ardından Ramazan ayına da girmemiz nedeniyle Kızılay’ın kan stokları tükenme noktasına geldi. Kan bulunamadığı için hastanelerde birçok ameliyatın yapılamadığı ifade ediliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan; “Uzun zamandır Kızılay üzerinden bir algı çalışması yürütülüyor. Bizler bu tartışmanın bir tarafı değiliz. Kişilerin eksiklerinin veya yanlışlarının olabileceğini düşünüyoruz ancak bu tartışmalar hiç birimize fayda saplamadığı gibi en çok da kana acil ihtiyaç duyan, ameliyat olmak için bekleyen insanlara zarar veriyor.

Kızılay bu ülkenin gözbebeği kurumlarından birisi. Kan stoklarının kritik seviyeye gelmesi demek Allah korusun Şubat ayında yaşadığımız deprem felaketi gibi bir felaket yaşayacak olsak çok daha büyük sıkıntılar yaşamamız demektir. O yüzden şimdi dayanışma vakti diyor ve tüm Adanalıları Perşembe akşamı saat 20.30’da kan vermeye davet ediyoruz” dedi.

ASİM üyesi STK kurumlarının yönetici ve gönüllüleri 13 Nisan 2023 Perşembe günü iftarın ardından saat 23.00’e kadar İstasyon civarı, Cebesoy İlkokulu karşısındaki Kızılay Adana Kan Bağışı Merkezi’nde kan bağışında bulunacaklar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.