ASİM Mayıs ayı olağan toplantısı gerçekleşti

ASİM Mayıs ayı olağan toplantısı gerçekleşti
Yayınlama: 13.05.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) -Adana’nın en büyük sivil toplum platformlarından birisi olan Adana Sivil İnisiyatif Meclis (ASİM) Mayıs ayı olağan toplantısını Memur-Sen Adana İl Temsilciliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.
ASİM üyesi kurumların başkan ve temsilcilerinin katıldığı toplantının başında bir konuşma yapan Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek hem Memur-Sen’in hem de Eğitim-Bir-Sen’in çalışmalarıyla ilgili bilgiler
verdi.
Mehmet Sezer’in ardından toplantı gündeminin değerlendirilmesine geçildi. Katılımcılar yarın
yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri ve depremden etkilenen bölgelerde önümüzdeki dönem atılabilecek adımlarla ilgili düşüncelerini dile getirdi.
Toplantının genel bir değerlendirmesini yapan ASİM Başkanı Mahmut Eraslan; Yarın gerçekleştirilecek seçimler ülkemizin geleceği noktasında kilit öneme sahip. Bu kapsamda milletimizin iradesinin sandığa doğru bir şekilde yansıması için herkes üzerine düşeni yerine getirmelidir dedi.
Türkiye’nin ikinci yüzyılını şekillendirecek bu seçimlerde hem milletin hem de ülkenin kazanımlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Eraslan konuşmasında; Ülkemizin kazanımlarının heba edilmemesi, milletimizin geçmiş dönemlerde yaşadığı sorunların yeniden baş göstermemesi adına her vatandaşımızın üzerine büyük sorumluluklar düşüyor. Bu millet terör belasından çok çekti.

Dün bir askerimiz daha terör örgütü mensuplarınca şehit edildi. Terörün belinin kırıldığı bir dönemde terör
örgütünü ve temsilcilerini umutlandıracak adımlardan uzak durmamız lazım. Bununla birlikte ekonomik sorunlar hepimizin malumu. Yine deprem bölgelerinde konutların bir an önce bitirilerek hak sahiplerine verilmesi lazım. Savunma sanayinde atılan adımlar ülkemizi bu alanda dünyada başa
güreşen ülkeler arasına sokmuştur. Bu noktada yaşadığımız sorunları çözecek, milletimizin kazanımlarını koruyacak ve yükselişini sürdürecek, istikrarı koruyacak iradenin söz sahibi olmasını istiyoruz ifadelerini kullandı.
Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından çıkabilecek provokasyonlara da dikkat çeken ASİM Başkanı Mahmut Eraslan emniyet güçlerinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine inandıklarını milletin sağduyusu ve ferasetinin de en çok güvendikleri husus olduğunu vurguladı.
Toplantıda önümüzdeki dönemde deprem bölgelerine yapılacak yardımların koordinasyonu da değerlendirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.