ANTİK MISIRDA KADINLAR HAMİLE OLDUKLARINI NASIL ANLARLARDI ?…

Yayınlama: 06.11.2023
Düzenleme: 03.11.2023 13:45
A+
A-

Eski Mısırda kadınlar hamile olup olmadıklarını anlamak için  ilginç bir yönteme başvuruyordu.. Bilim insanlarına göre papirüs yazmalarından birinde ortaya çıkan bu hamilelik testi yüzde yetmiş oranında doğru sonuç veriyordu.

Antik Mısır  sırlarla dolu bir yer .Binlerce yıl önce yaşayan bir medeniyet olmasına rağmen modern çağda yaşayan bizleri şaşırtmaya devam ediyor.3.500 yıl önce Mısırlı kadınlar hamile olup olmadığını öğrenmek için  ilginç bir yöntem kullanıyordu.

Danimarka daki Kopenhang Üniversitesindeki PAPİRÜS CARSBERG Kolleksiyonu ‘nda yer alan bazı yayımlanmamış eski Mısır Tıp metinleri bu antik yönteme ışık tutuyor .Buna göre kadının hamile olup olmadığını anlaması için tek yapması gereken..,biri arpa diğeri buğday dolu iki farklı torbaya idrarını yapması gerekiyordu .Eğer iki torbadaki tahıllar filizlendiyse kadın kesinlikle hamileydi ve buna göre planlamaya başlayabilirdi. Sadece bu da değil ,bebeğin cinsiyetini öğrenmek için de bir yöntemleri vardı. Bebeğin cinsiyetini anlamak için kadının sadece bekleyip tahıllardan hangisinin önce filizlendiğini görmesi gerekiyordu. Eğer arpa daha hızlı filizlenseydi bebek erkek demekti ,eğer buğday önce filizlenseydi bu da kız bebeğin habercisiydi.

Ulusal sağlık Enstitüsüne göre 1963 yılında yapılan bu araştırma, hamileliği belirlemeye yönelik bu yöntemin yaklaşık yüzde yetmiş oranında doğru olduğunu ortaya çıkardı. Bilim insanları ,hamile bir kadının idrarındaki yüksek ÖSTROJEN seviyelerinin tohum büyümesini teşvik etmiş olabileceğini düşünüyor. Ancak bebeğin cinsiyetinin tahmin edilmesi konusundaki yöntemleri kesinlikle  yanlıştı. Yine de günümüzden binlerce yıl önce yaşamış bir medeniyetin doğruluk seviyesi bu kadar yüksek olan bir hamilelik testi kullanması oldukça etkileyici…

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.