YENİ Parti Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay'ın tutuklanmasına ilişkin açıklamada bulundu. Kozay'ın 109 bin Çukurovalının oyuyla göreve seçildiğini hatırlatan Tanburoğlu, tutuklama kararının hukuki gerekçelerden ziyade siyasi nedenlere dayandığını öne sürdü.
Seçilmiş bir belediye başkanının kaçma veya delil karartma şüphesi bulunmadığını savunan Tanburoğlu, Kozay hakkında tutuklama tedbirinin uygulanmasını eleştirdi.
“Tutuklama kararı hukuki değil, siyasidir”
Emrah Kozay'ın tutuklanmasına yönelik değerlendirmesinde bulunan Tanburoğlu, kararın gerekliliğini sorgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“109 bin Çukuravalı hemşehrimizin oyuyla seçilmiş Belediye Başkanımız Emrah Kozay tutuksuz yargılama bile gerektirmeyecek gerekçelerle maalesef tutuklanmıştır!”
Tanburoğlu, seçilmiş belediye başkanlarının hukuki süreçlerinde tutuklama tedbirine başvurulmasına karşı çıkarak, “Seçilmiş bir belediye başkanının kaçma ya da delil karartma şüphesi olmamasına rağmen tutuklanması hukuki değil, siyasidir” ifadelerini kullandı.
“Tutuklanması bir ön ceza niteliği taşıyor”
Kozay'ın sabit ikametinin ve görev yaptığı makamın belli olduğunu vurgulayan Tanburoğlu, adli mercilerle işbirliği yapan bir kişinin tutuklanmasının doğru olmadığını savundu.
Tanburoğlu, “Sabit ikameti olan, makamı belli olan ve adli mercilerle işbirliği yapan bir seçilmişin tutuklanması bir ön ceza niteliği taşımaktadır” dedi.
Hukukun siyasi amaçlarla kullanıldığını ileri süren Tanburoğlu, bunun uzun vadede ülkeye zarar vereceğini belirtti.
“Ülkeye kötü bir miras bırakılıyor”
Yargı süreçlerine yönelik eleştirilerini sürdüren Tanburoğlu, hukukun siyasi güç aracı haline getirildiğini iddia etti.
Tanburoğlu, “Hukuku iktidarın siyasi gücü haline getirenler, bu ülkeye ve millete onarılması uzun yıllar sürecek çok kötü bir miras bırakmaktadır!” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
“Hukuk herkese eşit ve adil olana kadar mücadele edeceğiz”
Açıklamasının sonunda Emrah Kozay ve tutuklu belediye başkanlarına destek mesajı veren Tanburoğlu, hukukun herkese eşit uygulanması gerektiğini vurguladı.
YENİ Parti olarak tutumlarını sürdüreceklerini belirten Tanburoğlu, “Emrah Başkanımız, yol arkadaşlarımız ve tüm tutsak belediye başkanlarımızın yanındayız. Hukuk herkese eşit ve adil olana kadar mücadele etmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.




