Kozan’daki Dağılcak Mesire Alanı’nda 21 Ekim’de silahlı saldırıda hayatını kaybeden Sevda Dinler’in ailesi, cinayetin ardından gazetecilere konuştu. Kızlarının KPSS’ye hazırlanarak memur olmayı hedeflediğini anlatan aile, tutuklanan G.F.’nin (42) kendilerini daha önce de rahatsız ettiğini belirtti.
Baba, şüpheliyi daha önce uyardığını anlattı
Şüpheliyle yaklaşık 33 yıldır aynı mahallede komşu olduklarını söyleyen baba Adem Dinler, kızlarının rahatsız edildiklerini anlatması üzerine kendisiyle konuştuğunu belirtti.
Dinler, şunları söyledi:
“Çocuklarım bana, ‘Baba, bu bizi rahatsız ediyor’ dediler. Ben de aşağı indim. Evin kapısının önünde, demir kapının önünde babası ve annesi de yakınlardaydı. Kendisine, ‘Komşuyuz, kapı komşusuyuz. Lütfen bunu yapmayın’ dedim. Bir daha olmayacağını söyledi. Kızlarım da şikayetçi oldu.”
Kızının şüpheliyle herhangi bir ilişkisinin olmadığını vurgulayan Dinler, Sevda’nın gelecek planlarını şöyle anlattı:
“42 yaşında bir adamın kızımla alakası yoktu. Kızım KPSS sınavına girdi. Gece sabahlara kadar burada ders çalışıyordu. ‘İnşallah bir yere yerleşirim, ablam gibi ben de hastanede çalışırım’ diyordu. Büyük bir mücadele verdi. Sınava girdi, sonuçlarını bekliyordu. Güvenlik sertifikası da almıştı.”
“Baba yetiş, Ganber ablamı vurdu”
Şüphelinin kızını takip ettiğini fark etmediklerini söyleyen baba Dinler, olay günü gelen telefonla saldırıyı öğrendiğini belirtti:
“Gizli gizli takip etmiş. Biz bunu anlamadık. Pencerelerin camlarına film çektirdim, perdeleri açtırmadım. Kızlarıma, ‘Siz çalışın, 24 saat dersinizi yapın’ diyordum. Ben onlar için gece gündüz çalıştım. Kızlarım olay günü aradı, hava almak için gideceklerini söylediler. Ben de onlara, ‘Ben gelmeden eve dönün’ dedim. Daha sonra telefon geldi. Kızım, ‘Baba yetiş, yetiş, Ganber ablamı vurdu’ dedi. Ne olduğunu anlayamadım.”
Annesini hacca göndermeyi hayal ediyordu
Anne Medine Dinler ise kızının memur olabilmek için büyük emek verdiğini ve kendisine kurduğu hayalleri anlattığını söyledi.
Dinler, “‘Seni hacca göndereceğim anne’ derdi. Ben de ‘Sen yeter ki çalış, kazan. Memurluğu kazan yeter’ diyordum. Bu sene kazanacağını, Allah izin verirse gideceğini söylüyordu” dedi.
Şüphelinin en ağır cezayı almasını isteyen anne, “Böyle olunca bir şey diyemem. Ömür boyu görmek istemiyorum. Kızımın kanını yerde koydurmam. Asla koydurmam. En ağır cezayı alsın” ifadelerini kullandı.
Arkadaşından ölüm tehdidi iddiası
Cinayete tanık olan Sevda’nın arkadaşlarından N.Y. de saldırı sırasında yaşananları anlattı. Şüphelinin kendisine sosyal medyadan mesajlar gönderdiğini ve ölümle tehdit ettiğini öne süren N.Y., şöyle konuştu:
“Ne olduğunu anlayamadık, şok içindeydik. Kızlar ‘yapma, etme’ diye bağırdı. İnsanlar elinde silah olduğu için korktu müdahale edemedi. Önce sıktı sonra kızın ölmesini ister gibi bir daha ateş etti. Bana da sürekli sosyal medyadan yazıyordu. En sonunda ölümle tehdit etti. ‘Senin Sevda’nın yolu mezar, ben de ceza yoluna gideceğim’ dedi.”
Şüpheli tutuklandı
İddiaya göre, Dağılcak Mesire Alanı’nda ailesiyle piknik yapan Sevda Dinler ile arkadaşlık teklifini reddettiği G.F. arasında tartışma çıktı. Şüpheli, yanında getirdiği pompalı tüfekle Dinler’e ateş etti.
Mesire alanında yemek yiyen sivil kıyafetli bir uzman çavuş, müdahale ederek şüpheliyi yakaladı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, Dinler’in hayatını kaybettiğini belirledi.
Sevda Dinler’in cenazesi, işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilerek Kozan Mezarlığı’nda toprağa verildi. G.F. ise çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.




