Alevi Platformu eğitimde eşitlik istedi

Alevi Platformu eğitimde eşitlik istedi
Yayınlama: 20.09.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Alevi Kültür Derneği Adana Şubesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana şubesi, Yüreğir Cemevi, Şakirpaşa Cemevi, Ehlibeyt İnanç ve Kültür Vakfı, Sivas Serinyayla Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği, Vartolular Derneği, Dersimliler Derneği, Bulamlılar Derneği, Akdeniz Eğitim Kültür Vakfı, Arap Halkı Alevileri Dayanışma Derneği, Demokratik Alevi Derneği Adana Şubesi’nden oluşan Alevi Platformu eğitimde eşitlik istedi.

Adana Alevi Platformu adına konuşan Dönem Sözcüsü Sıtkı Keskin, Yeni eğitim öğretim yılına eksiklerle ve aksaklıklarla giriyoruz. Öğretmenlerimizin bir kısmının sözleşmeli, bir kısmının kadrolu, bir kısmının  da ücretli olarak tanımlanması eğitim bilim verilerine aykırıdır. Aynı eğitimi almış, aynı formasyondan geçmiş eğitim emekçilerinin, hak etmedikleri ücretlerle çalıştırılması;  öğretmenler arasında ayrım yapma, emeklerini hiçe sayma, ucuz iş gücü olarak görme anlamına gelir” dedi

Keskin, “Öğretmenin kafası rahat olmayınca ve sistemin eksik ve yanlışları, tekçi anlayışı ile birleşince, öğretmen öğrencisine ister istemez vermesi gereken eğitimi öğretimi verememektedir. Velilerimizin ekonomik sıkıntıları; servis, yemek,  giysi ücretlerinin paralı ve astronomik Ücretler olması, aileleri son derecek sıkıntıya sokmaktadır. Halbuki sosyal devlet anlayışında eğitim ve öğretim vatandaşlara ücretsiz olmalıdır. Bizim açımızdan ise daha önceki senelerde de belirttiğiniz gibi yine söylemek zorunda kaldık; ne yazık ki okullarımızda verilen din derslerinin zorunlu olmaya devam etmesi ülkemizde yaşayan Alevileri ve bu dersi almak istemeyen velileri incitmektedir. Dolayısı ile derhal zorunlu din dersleri seçmeli hale gelmelidir ve müfredat tüm inançlara göre düzenlenmelidir.  Ayrıca daha önceki senelerde yaşadığımız bazı ırkçı, mezhepçi, ayrımcı anlayışlı bazı din kültürü öğretmenlerinin Alevi öğrencilerine parmak kaldırtıp ‘sizler namaz kılmaz oruç tutmazsınız, siz Alevisiniz’ gibi ithamlarla karşılaşmak istemiyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.