Aktardan hastalıklara karşı ‘kış çayı’ önerisi

Aktardan hastalıklara karşı ‘kış çayı’ önerisi
Yayınlama: 11.11.2023
Düzenleme: 11.11.2023 13:46
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak  – Son baharın gelmesiyle birlikte insanların bağışıklık sistemlerinin düşmesi nedeniyle hastalıklara yakalanması artıyor. Durum böyle olunca insanlar önce doktorlara, daha sonra ise aktarların yolunu tutuyor.

Sonbahar döneminde grip ve nezle ile büyük bir savaş veren vatandaşlar çareyi doktorlardan sonra aktarlarda arıyor. Aktarlara gelen vatandaşlar bitkisel çaylar, toz zencefil, toz zerdeçal, çörek ve tahin, pekmez satın alıyor. Adana’da aktarıcılık mesleği ile uğraşan Halil Değişmez havaların soğuması ile işlerin arttığından bahsetti.

Değişmez, “Ortalama 30-35 yıldır bu işi yapıyorum. Kış geldiği zaman bizim bitkisel ürünlerimize olan ilgi artıyor. Ihlamur, toz zencefil, toz zerdeçal, ada çayı, papatya çayı bunlar daha ağırlıkta satılmaya başlandı. Çünkü insanlar yazın çay içmezler. Hasta olmadıklarından akıllarına gelmez ama kışın çay içmeye başlandığından bizim satışlarımızda ise artış oluyor” dedi.

“HERKESİN TERCİH ETTİĞİ BİR BİTKİSEL KARIŞIM OLDU.”

Değişmez kış aylarında bağışıklık sistemine iyi gelen özel olarak hazırladığı birçok bitkiden oluşan kış çaylarından bahsetti. Değişmez, “Biz bu tür durumlarda müşterilerimize şöyle önerilerde bulunuruz. Müşterimiz yüzer gram çeşit karışımlar almaktansa, bizim onlar için yaptığımız bitkilerin karışımından oluşan özel bir kış çayımız var. Adaçayı, ıhlamur papatya, kuşburnu, tarçın, karanfil, zencefil, ibisküs çayı, zerdeçal, hatmi çiçeğinden oluşan bir karışımımız var. Bunları bizler makine de öğütüyoruz ki müşterinin kullanması kolay olsun diye. Bunu çocuklarda bir çay bardağı içebilir. Herkesin tercih ettiği bir bitkisel karışım oldu” dedi.

Değişmez “Fiyatlarımız ise geçen yıla oranla değişim oluyor. Zencefil, zerdaçal, tarçın, karanfil gibi şeyler yurt dışından geldiği için ve dövize bağlı olduğundan yüksek olabiliyor” diyerek ifade etti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.