Akşener, %5.3’lik seçmen Erdoğan’ı koştura koştura gidip destekleyeceğini düşünmüyorum

Akşener, %5.3’lik seçmen Erdoğan’ı koştura koştura gidip destekleyeceğini düşünmüyorum
Yayınlama: 23.05.2023
A+
A-

TOROS – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bir Tv ekranlarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı’nı destekleme kararına ilişkin konuşan Akşener; ‘’Kendimi olumlu ya da olumsuz değerlendirme yapmaya hak sahibi görmüyorum. Bu değerlendirmeyi yapacak olan sayın Oğan’a %5.3 oy vermiş seçmendir. Sayın Oğan’ın kişisel kararını saygıyla karşılıyorum. Kendisine başarılar diliyorum ama o %5.3’lik seçmenin sayın Erdoğan’a koştura koştura desteklemeye gideceğini düşünmüyorum.’’ diye konuştu.

Millet İttifakı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu Oğan, İnce ve Özdağ ile görüşmeye yetkili kıldıklarını ifade eden Akşener; ‘’Muhatap olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nun konuşması gerekiyor. Buna karşılık sayın Erdoğan davet etti ve sayın Oğan’ın itiraz ettiği her şey yerinde duruyor. Görüşmelerden sonra gidişata şaşırmadım.’’ dedi.

Millet İttifakı’nın Meclis’te aldığı oy oranlarına ilişkin konuşan Akşener; ‘’Ben cumhurbaşkanlığı seçimi açısından başarısızlık olarak görmüyorum. Partilerin kurumsal yapıları içinde, biz İYİ Parti’nin durumunu tartışmalıyız, tartışacağız. Nitekim kongre kararı aldık. Bütününe baktığımız zaman ben birinci turda geçilebileceğine inanmıştım.’’ dedi.

İlk tur seçimlerinde saha çalışmalarında ve mitinglerde Kılıçdaroğlu’na yönelik ilginin fazla olduğunu ve Erzurum olayından sonra seçimlerin ilk turda biteceğine inandığını ifade eden Akşener; ‘’Ak Parti 2002’deki oyuna düştü.

İlk defa, 21 yılda, Sayın Erdoğan ikinci tura kaldı. Bu Türkiye açısından büyük fayda da getirebilir. İkinci tur’da Sayın Kılıçdaroğlu’nu seçtireceğimize inanıyorum. Yasama Cumhur İttifakı’nda, yürütme Millet İttifakı’nda olduğunda denge ve denetleme devreye girer. Sonsuz yetkilere sahip cumhurbaşkanı kavramını yeniden sorgulamaya başlarız ve o zaman sağduyu Türkiye’ye hâkim olur.

Hep beraber Meclis’te referanduma gerek kalmadan bütün partilerin evet’i ile parlamenter sisteme geçiş daha kolay ve uzlaşıyla olur diye düşünüyorum.’’ dedi.

Haber: Yusuf Kahraman

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.