“TOPLUMUN HER ALANINDA OLMAYA DAİR YEPYENİ BİR HAT ÇİZİYORUZ”

“TOPLUMUN HER ALANINDA OLMAYA DAİR YEPYENİ BİR HAT ÇİZİYORUZ”
Yayınlama: 23.11.2023
Düzenleme: 23.11.2023 14:18
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanlığı basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenleyerek basın açıklaması yaptı. Düzenlenen basın açıklamasını CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu yaptı.

Başkan Tanburoğlu, “Değerli basın mensupları hayatını, ailesini geçindirebilmek için bu mesleğe gönül vermiş ve yerel şartlarda bunu hayata geçirmeye çalışan siz değerli emekçi arkadaşlarımız kahvaltıda buluşmamıza cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tanburoğlu basın açıklamasını neden düzenlediklerine değindi; “ Bu toplantıyı neden düzenledik? Bugün fazlaca konuşabiliriz ve belli bir müddetin ardından da soru cevap yapabiliriz Bu toplantıyı düzenleme sebebimiz şu. Biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nde diğer hiçbir partiye, siyasal partiye nasip olmayacak şekilde mevcut genel başkanın yarıştığı büyük kurultayda genel başkanlık değişikliği yaptık. Adana özelinde ise 7 Ekim’de yapılan kongrede il başkanlığı görevini devraldım.  Sayın Özgür Özel Sayın Kılıçdaroğlu’ndan görevi devraldı. Ve birçok ilimize bir yenilenme, bir değişim süreci hayata geçti. Ve bunun hemen ardından kurultay sürecinin değerlendirilmesi ve önümüzde hızlı bir yerel seçim gündemi var. Yerel seçim gündemine dair değerlendirmeler yapmak üzere ayrıca da il başkanlığımızın basın çalışmalarının hangi eksenle yürüyeceğini, hangi arkadaşlarımız vasıtasıyla yürüteceğimizi, sizlerle daha önceden eksiğimiz, hatamız olmuş olabilir. Kurduğumuz ilişkinin tekrar tamir edilip çok daha iyi yerlere taşınabilmesi, yerelde basın emekçisi olarak çalışmanın zorluklarını bildiğimiz için, iktidarın başına karşı basının ayakta kalmasına karşı reklam fabrikalarından idam politika kadar sizin önünüzü ne kadar kapattığınızı bilerek yerel iktidar olan belediyelerimizin ve Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimizin de bu konuda neler yapabileceğini tartışmak için sizleri davet ettik. “

“TOPLUMSAL OLARAK GERİDE BIRAKILMIŞ HERKESİN YANINDA OLACAĞIZ”

İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, “Öncelikle biz Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanlığı olarak kurultay sürecini değerlendirerek başlayalım. Tabii ki biliyorsunuz yaklaşık 54 il başkanı değişimi yaşandı. Son bir yıl içerisinde. Bunun hemen ardından ilk turda kısmen a başa baş birkaç oyla Sayın Özgür Özel’in ilk turda  genel başkanlığı alamadığı ama hemen ardından belirgin bir fark genel başkanla aldığı bir süreç yaşadık. Herkes bu sürece dair geniş bir basın toplantısı yapılmaması sebebiyle bir türlü soru işaretine sahip olabilir. Fakat o günden itibaren ertesi sabah il başkanları toplantısında ilk sözü Adana adına alarak şunu söyledik. Cumartesi günü bitmiştir, seçim bitmiştir. Pazar günü itibariyle Sayın Genel Başkanımızın talimatları, yönlendirmesi, çizmiş olduğu siyasal hak doğrultusunda 81 il başkanı olarak çalışacağımıza ve parti meclisi ve MYK’nın oluşmasında sayın genel başkan iradesine olacak ise ona destek vereceğimize ve bundan sonra kendisini cümleleriyle  aktarmak isterim; ‘ Sokakta, meydanda bütün  dışlanmış toplumsal olarak geride bırakılmış herkesin yanında olacağımızı emeklilerden ,işsizlere, uyuşturucuya düşmüş ailelerin annelerin yanında olmaktan sokakta aç şekilde gezen gündelik bir tane konum ekmek bulmaya çalışan insanların yanında olmaya,  yargıtay darbe yaptığında Anayasa Mahkemesi’nin yanında olmaya bir kadına şiddet uyguladığında kadının yanında olmaya, velhasıl sol sosyal demokrat politikalarla beraber toplumun her alanında olmaya dair yepyeni bir hak çiziyoruz” diyerek ifade etti.

Tanburoğlu, “ Bu hak Adana için daha önceden kısmen yerine oturtulmuş bir hat olmakla beraber yeni yönetimlerimiz, ilçe başkanlarının, ilçe yönetimlerimizle beraber çoğunluğu mücadelenin içerisinden gelen yeni kadrolarla beraber biz bu yasal hakkın Adana’da  en yüksek ve yerel seçim sürecinde sayın genel başkanımız ve genel merkez yönetiminin belirlediği teknik ölçü ve değerlendirme ve siyasal değerlendirmeleri basamak adına takip edip Adana’da en yüksek ilçe belediye başkanlığı ve büyükşehir belediye başkanlığı hedefleyerek açmış olayım” diyerek belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.