Aksakal’dan Lozan antlaşmasının 100’üncü yıl kutlama mesajı

Cephede kazandığımız Milli Mücadele zaferinin, diplomasiyle tasdik edildiği Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yılı kutlu olsun.

Aksakal’dan Lozan antlaşmasının 100’üncü yıl kutlama mesajı
Yayınlama: 25.07.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder AKSAKAL, Lozan Barış Antlaşması’nın 100’üncü Yıl Dönümü ile ilgili mesaj yayınladı.

Mesajında, “Cephede kazandığımız Milli Mücadele zaferinin, diplomasiyle tasdik edildiği Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yılı kutlu olsun. Bu anlamlı gün, ulusumuzun üstün mücadelesi sayesinde kazanılan bir zaferin yıl dönümüdür. Bu önemli anlaşma, zorlu dönemlerden geçerek bağımsızlığını koruyan ve güçlenen Türkiye’nin, adalet ve eşitlik temelinde dünyaya karşı dik duruşunun somut bir ifadesidir.

Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanması, ülkemizin ve ulusumuzun bağımsızlığına olan inancının dünyaya açık bir ifadesidir ve bu inancın üzerine inşa edilen birçok başarının temelini oluşturmuştur. Bugün asli görevimiz, Lozan ruhunu diri tutmak ve Türkiye Cumhuriyeti´nin uluslararası kuruluş belgesinin önemini gelecek nesillere aktarmaktır.

Bu anlayışla, Kurtuluş Savaşı’mızı, Lozan´ı, devletimizi ve devrimlerini bize kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, O´nun her alanda yardımcısı İsmet İnönü´yü ve o büyük nesli rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.