AKD, ‘Genişletilmiş Bölgesel Toplantısı’ düzenledi

AKD, ‘Genişletilmiş Bölgesel Toplantısı’ düzenledi
Yayınlama: 16.06.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Merkezi Genişletilmiş Bölgesel Toplantısı’nı Mersin Cemevi’nde yaptı. Toplantıda konuşan AKD Genel Başkanı İsmet Kurt, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu üzerinden Alevi kimliğinin hedef alınmasına tepki göstererek, “Aleviler bu ülkede cumhurbaşkanı da, başbakan da, bakan da olur. Bu ayrımcılığı yapanlar insanı merkezine koymamıştır. Örgütlülüğümüzü güçlendirmeliyiz” dedi. 

MERSİN CEMEVİ’NDE YAPILDI

Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi, planlamış olduğu genişletilmiş bölgesel toplantıları uygulamasının ilkini Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerinde kurulu bulunan derneklerin şube başkanları ve yönetim kurullarının katılımı, bölge sorumlusu başkanlar ile Mersin Şubesi’nin ev sahipliğinde yaptı. Toplantıda birlik ve beraberliğin önemine değinilen konuşmaların yanısıra, Alevilerin hak ihlalleri, talepleri ve örgüt içi konular hakkında görüşler belirtildi.

EŞİT YURTTAŞLIK HAKKI TEMEL OLMALI

Eşit yurttaşlık hakkı temelindeki uygulamaların hayat bulmasının şart olduğunun altı çizilen toplantıda AKD Genel Başkanı İsmet Kurt, “Bu temel, ülke insanına huzur ve güven verir. Bu temelde biz Alevilerin, cemevlerine yasal statü, derneklerimize kamu yararı  statüsü verilmesi, Alevi köylerine zorla cami yaptırılması uygulamasından vazgeçilerek, cami yerine alevi köylerine cemevi yaptırılması, cemevlerimizin elektrik, su giderlerinin karşılanması gerekiyor.İnanç ve kimlik üzerinden siyaset yapılmasının kabul edilemez.Bu temel üzerinden yürüyerek, Alevilerin cumhurbaşkanı olamayacağı algısının yayılmaya çalışılması, ülkeye verilecek en büyük zarardır. Tahribat yaratmaktan başka bir şeye yaramaz. Alevilerin, cumhurbaşkanı, başbakan, bakan ve bürokrat olma hakları vardır.”dedi.

Mersin Cemevi’nde gerçekleşen toplantıya Adana, Maraş, Antalya gibi kentlerden yöneticiler katıldı.Toplantı, yöneticilerin konuşmalarıyla sona erdi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.