Yangın bitti her ihtimale karşı itfaiye 24 saat nöbette

Yangın bitti her ihtimale karşı itfaiye 24 saat nöbette
Yayınlama: 12.09.2023
Düzenleme: 12.09.2023 12:25
A+
A-

(İHA) – Manisa’da geri dönüşüm tesisinde 9 Eylül’de çıkan yangın sonrası çalışmalar devam ediyor.

Manisa Valiliği, Yunusemre ilçesine bağlı Evrenos Mahallesinde bulunan atık ara depolama işletmesinde meydana gelen yangın sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, lisanslı firmalar aracılığı ile tesis içerisinde bulunan yanmış atıkların bertaraf işlemine hızla devam edildiği, tesis dışındaki atıkların oluşturduğu çevre kirliliğinin de Yunusemre Belediyesi ekiplerince ortadan kaldırıldığı vurgulanarak, tesiste olabilecek yangın durumuna karşı Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin de 24 saat esasına göre nöbet tuttukları belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “09.09.2023 tarihinde ilimiz Yunusemre ilçesi Evrenos Mahallesinde atık ara depolama işletmesinde meydana gelen yangına ilişkin olarak; yangın sebebiyle işletmede meydana gelen sıvı ve katı atıkların oluşturduğu çevre kirliliğine ilişkin bertaraf işlemleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinasyonunda ivedilikle başlatılmış olup, lisanslı firmalar aracılığı ile tesis içerisinde bulunan yanmış atıkların bertaraf işlemine hızla devam edilmektedir. Tesis dışında atıkların oluşturduğu çevre kirliliği de Yunusemre Belediyesi ekiplerince ortadan kaldırılmaktadır. Tesiste olabilecek yangın durumuna karşı Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından 24 saat esasına göre nöbet tutulmaktadır. AFAD KBRN ekibi tarafından multirae kimyasal gaz ölçüm cihazlarıyla yangın alanında ilk andan itibaren düzenli olarak ölçümler yapılmakta olup, yangın söndürüldükten sonra çevreye yayılan kimyasal gazların azaldığı ve tehlikesiz seviyelere geldiği gözlemlenmiştir. Yangın bölgesinde, tesis içerisinde yanmış olan plastik muhteviyatlı ürünlerden kaynaklanan bir koku olmakla birlikte 11 Eylül tarihinde yapılan son ölçümde herhangi bir tehlikeli gaz değerine rastlanmamıştır.” ifadelerine yer verildi.

Firmaya ceza yağdı

Yangının hemen ardından harekete geçen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü firmaya 27 milyon TL para cezası kesti. 2022 yılında lisansı iptal edilen tesise daha önce 1 milyon 677 bin, geçtiğimiz temmuz ayında ise 13,5 milyon TL para cezası kesildiği öğrenildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.