Akça, “Yerelde kadın muhtar ve meclis üyesi sayısı arttırılacak”

Akça, “Yerelde kadın muhtar ve  meclis üyesi sayısı arttırılacak”
Yayınlama: 05.09.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği son projesi olan, Kadın Muhtarlar için Sosyal Kalkınma Atölyesi (KAMUSKA) Projesinin açılış toplantısını Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda 2 Eylül 2022 tarihinde düzenledi. Açılış Lansmanına Seyhan Belediye Başkan yardımcısı Rukiye Çinkılıç, Seyhan Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Sema Yapıcı, paydaş kuruluş temsilcileri ve aday adayı kadınlar katıldılar. Proje Koordinatörü Çiğdem Akça, YAP Derneği Genel Sekreteri Ömer Faruk Bostancı ve Projenin Uzman Eğitimcisi Ekrem Aslan sunum yaparak projenin amaç, hedef ve içeriği hakkında bilgiler verdiler. 4 ay sürecek projede hedef, Adana da kadın muhtar ve kadın meclis üyesi sayısını yüzde yüz arttırmak, Adana da kadın milletvekili sayısını yüzde elliye çıkarabilmek için kamuoyundan destek sağlamak ve farkındalığı arttırmak amacıyla proje sonunda çalıştay düzenlemek.

KAMUSKA PROJESİ BİR İHTİYAÇTAN DOĞDU

Muhtarlara, Muhtar ve meclis üyesi aday adaylarına yönelik yapılacak eğitimlerin konu başlıkları:

KAPASİTE GELİŞTİRME EĞİTİMLERİ:

ONLİNE EĞİTİM: İYİ YÖNETİŞİM

*İYİ Yönetişim Temel İlkeler

*Kamu Politikalarında Reformlar ve Bilimsel Yaklaşımlar

*Katılımcı Demokrasi ve Aktif Katılım

*Kamu Hizmetlerinde Etkinlik ve Verimlilik

*Kamu Hizmetlerinde Yenilik

*Başarı Örnekleri

*İYİ Yönetişimde Sürdürülebilirlik

*Ölçme ve Değerlendirme

YÜZYÜZE EĞİTİM: SAVUNUCULUK

*Tanışma ve Takım Kurma

*Savunuculuk için Temel Bilgiler

*Örgütlenme ve Örgütlenme Yönetimi

*Kadın Hakları ve Türkiye’deki Durumu

*Savunuculuk Projelerinde Kullanılan Dijital Araçlar

*Başarı Örnekleri

*Savunuculukta Sürdürülebilirlik

*Ölçme ve Değerlendirme

Proje Koordinatörü, ÇKHD ve YAP derneği başkanı Çiğdem Akça, ” Ülkemiz ve yerel bazda baktığımızda kadınların seçilme oranının çok alt seviyelerde olduğunu görüyoruz. Bu nedenle *Kadınların Seçilememesi de bir şiddet türüdür diyoruz. Hak temelli çalışan bir savunuculuk derneği olan Çocuk ve Kadın Hakları Derneğimizin projesi olan kısa adı- KAMUSKA PROJESİ ile hem Adana ili sınırları içinde seçilmiş 19 Kadın Muhtarın Bilgi dağarcığını zenginleştirmek, hem de yeni aday adaylarının kapasitelerini yükseltmek amacındayız.

Ayrıca Adana ili sınırları içinde kadın muhtar ve meclis üyesi sayısını da 100 de 100 arttırmak, milletvekili oranın da 100 de 50 oranında olması farkındalığını arttırmak ve bu yönde bir kamuoyu oluşturmaktır.

Projemizi destekleyen başta NDI- National Democratic Institute olmak üzere, paydaşımız Adana Büyükşehir Belediyesi ve YAP Derneğine, heyecanımıza ortak olan katılımcılara çok teşekkür ederiz.

Kadınlarımızın karar alma mekanizmalarına aktif katılımını destekleyen herkesi, yolculuğumuzda yanımızda görmek isteriz” dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.