AKAY: GAZETECİLİK BAŞLI BAŞINA ÖZGÜRLÜK İSTEYEN BİR MESLEKTİR

AKAY: GAZETECİLİK BAŞLI BAŞINA ÖZGÜRLÜK İSTEYEN BİR MESLEKTİR
Yayınlama: 10.01.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Seyhan Belediyesi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisinde kahvaltı düzenledi. Düzenlenen kahvaltıya Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir, “Bu kahvaltıyı organize eden Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akaya çok teşekkür ediyorum. Bir konuya daha değinmek istiyorum. Gazeteciler satılık değildir. Dün Eskişehir de bir belediye başkan adayı maalesef tüm gazetecileri belediye ye almakla ifade etmiştir. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. Bu tür olayların karşısındayız” diyerek ifade etti.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay günün anlam önemini anlatan konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  “Sevgili arkadaşlarım hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Çalışan Gazeteciler Günü ama bütün günler gibi bütün var olan günlerin sorunları olan bir yılda bir gün içerisinde ifade edilmesidir. Gerçekten gazetecilik son derece zor oldu.  Öncelikle özgür olmak bugünün dünyasında gerçekten çok zor. Ama sonunda gazetecilik başlı başına özgürlük isteyen, düşündüğünü yazabilen, gördüğünü yazabilen içeren bir meslektir. Doğru kalmanın, dürüst kalmanın bu dünyada, toplumda sonuçta ciddi bir bedeli var. Bedelsiz hiçbir şekilde doğru kalmak, dürüst kalmak, iyi kalmak olmuyor. Sadece ülkemizde değil dünyamızda da böyle. Özgür basın adına bir şey yapmak gerçekten zor. Ama hepiniz zaten zor olan bir mesleği seçmişsiniz bu zorluk devam edecek.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.