Ahlaki çöküntü eğitimi de yozlaştırdı

Ahlaki çöküntü eğitimi de yozlaştırdı
Yayınlama: 30.06.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS- Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Şaybak, beraberinde İl Eski Başkanı Mustafa Gözütok, İl Teşkilat Başkanı Ahmet Beyaz ve SP Halkla İlişkiler ve Anadolu Gençlik Derneği Teşkilat Başkanı Cuma Şahin ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette konuşan İl Başkanı Şaybak; özellikle gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Dar gelirlilerin açlık sınırında olduğunu, hayat pahalılığının had seviyeye ulaştığını, ekonominin rayından çıktığını belirten Şaybak; halkın gerçek gündeminin geçim olduğuna işaret etti.

Saadet Partisi İl Başkanı Şaybak; Türkiye’nin bir çok sorunla karşı karşıya kaldığına işaret ederek, özellikle ekonomi üzerine ağırlıklı açıklamalarda bulundu. Şaybak; işçi-emekli ve dar gelirlilerin geçim sıkıntısı ile karşı karşıya olduğunu, enflasyonun çift haneli rakamlardan üç haneli rakamlara ulaştığını, TUİK’in rakamlarının bile yüzde 76’ları geçtiğini belirterek, tüm çalışanların yapılacağı açıklanan maaş zamlarına kilitlendiğini söyledi.

Şaybak; “İktidar kanadından her gün neredeyse müjdeli rakamlar açıklanacağı pompalanıyor ancak hala net bir şey yok. Çalışanların neredeyse yarıdan fazlasının asgari ücretle çalıştığı ülkemizde yılın ilk yarısında yapılan artışın enflasyon karşısında eridiğini, alım gücünün hızla gerilediğini bilmeyen yok. Temmuz’da emeklilere yapılacağı açıklanan artışın da herkesi tatmin edecek düzeyde olmasını bekliyoruz ancak piyasadaki gerçek enflasyonun dikkate alınması gerekir. Mutfaktaki yangın mutlaka söndürülmeli. Millet tenceresinde et kaynatamıyor” dedi.

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşların kurban vecibelerini yerine getirmesinin neredeyse imkansız hale geldiğini ifade eden Şaybak; kurban fiyatlarının el yaktığını, besicilerin maliyet artışları nedeniyle hayvan besleyemediklerini, pazara getirdikleri hayvanları da satamadan geri götürdüğüne dikkat çekerek, iktidarın ekonomi yönetiminde sınıfta kaldığını söyledi.

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin de eğitimdeki gerileme olduğunu, ahlaki çöküntünün-yozlaşmanın geleceğimizi tehdit ettiğine dikkat çeken Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Şaybak; “Milletin değer yargıları giderek geriliyor. Ahlaki yozlaşma geleceğimizi tehdit ediyor. Aile yapımız hızla bozuluyor. Gençlerimiz kötü alışkanlıklar ediniyor. Uyuşturucu ve fuhuş gençlerimizi pençesine almış durumda. Eğitim sistemi sürekli müfredat değişimlerinin yanı sıra adeta özel sektöre havale edildi. Okullar eğitim yuvası olmanın ötesinde. Eğitim kurumlarında devlete ve millete faydalı gençler yetiştirilemiyor. Ekonomik çöküntü, ahlaki çöküntüyü de beraberinde getiriyor. İnsanlarımız milli değerlerinden uzaklaşıp, yabancı kültürlerin baskısı altında kendi benliğini yitiriyor” diye konuştu.

ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir de; ziyaret sırasında özellikle ekonomideki krizin, toplumun tüm kesimlerini olduğu gibi basın sektörünü de olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti.

Başkan Esendemir; demokrasilerde 4.kuvvet konumunda olan basının gerçek işlevinden uzaklaştığını, görevini yerine getiremez hale geldiğini, maliyet artışları nedeniyle Anadolu’da bir çok basın kuruluşunun yayınına son vermek zorunda kaldığını ifade etti.

Başkan Esendemir; özgür basının geleceği adına kaygı duyduklarını belirterek; son olarak TBMM’de Komisyonlarda kabul edilen yeni Basın Yasası’nın tepkiler üzerine geri çekilmesinin olumlu bir adım olduğunu, meslek örgütlerinin görüş ve önerilerinin dikkate alınarak, basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılacağı yeni bir BASIN YASASI’na ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

ÇGC’deki ziyarette; Yönetim Kurulu üyeleri A.Vahap Ünkat ve Mutlu Mete de yer aldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.