Ağar:Dün olduğu gibi bugün de, yarında devletimizin yanındayız

Yurtdışından gelen İnşaat ve Ağaç İşleri Enternasyonali (BWI) Yöneticilerini depremde ağır yara alan Hatay ve Kahramanmaraş’a götüren Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve BWI Avrupa Başkan Vekili Ramazan Ağar, net mesajlar verdi.

Ağar:Dün olduğu gibi bugün de, yarında devletimizin yanındayız
Yayınlama: 04.09.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, “Yaşanan acının tarifi yok, Kahramanmaraş, Hatay asrın felaketinden ağır yara alan illerimizin başında geliyor. Türk-İş topluluğu olarak ilk günden itibaren deprem bölgesine koştuk, tüm imkânlarımızı seferber ettik. Acıların azalması, yaraların sarılması için tüm kalbi duygularımızla hareket ettik. Bunun aksini düşünmek vicdansızlıktır, iyi niyeti suiistimal etmektir” dedi.

YURT DIŞINDAN GELEN HEYET DEPREM BÖLGESİ’NDE

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, beraberinde

İsviçre’den İnşaat ve Ağaç İşçileri Enternasyonali (BWI ) Genel Sekreteri Ambet Yuson, yine İsviçre’den, İnşaat ve Ağaç İşçileri Enternasyonali (BWI ) Çimento ve Yapı Malzemeleri Politika Direktörü, Jasmin Redžepović, Belçika’dan İnşaat, Yapı Materyalleri ve Çimento İşçileri Federasyonu (ACV BIE) Genel Sekreteri Pierre Cuppens, yine Belçika’dan İnşaat, Yapı Materyalleri ve Çimento İşçileri Federasyonu (ACV BIE) Sendika Sekreteri Cihan Durmaz’ı Adana’da ağırladı. Aynı zamanda BWI Avrupa Başkan Vekili olan Ramazan Ağar, yabancı mevkidaşları ile birlikte 6 Şubat

Depreminde ağır yara alan Kahramanmaraş ve Hatay’ı ziyaret ederek bir dizi temaslarda bulundu.

İLK DURAK HATAY OLDU

Ramazan Ağar ve beraberindeki heyetin ilk durağı Hatay oldu. Burada ilk olarak merkez Defne ilçesinde AFAD koordinesinde kurulan ve çalışmaları hayırsever bir dernek tarafından sürdürülen konteyner yaşam alanını ziyaret ettiler. Koordinatör Kaymakam Melike Görgüç ile görüşen Ramazan Ağar ve beraberindekiler yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar, konteyner kente yaşayan yurttaşlarla birebir görüşmeler yaparak talep ve beklentilerini dinlediler.

VALİ MASATLI’YA ZİYARET

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, beraberinde

BWI Genel Sekreteri Ambet Yuson, BWI  Çimento ve Yapı Malzemeleri Politika Direktörü, Jasmin Redžepović, İnşaat, ACV BIE Genel Sekreteri Pierre Cuppens, ACV BIE Sendika Sekreteri Cihan Durmaz, daha sonra Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya makamında nezaket ziyaretinde bulundu. Ağar, konuklarını tanıttıktan sonra yaptığı kısa konuşmada yaşanan felaketin ardından devletin kurumlarının yaraların sarılması adına canla başla çalıştığına dikkat çekti. Ağar, “Türk-İş Konfederasyonu olarak, diğer sendikalarımız ve yurt dışında birlikte çalışmalar yaptığımız İnşaat ve Ağaç İşçileri Enternasyonali (BWI ) sağladığı destekler ile sendikalarımıza üye depremzede işçilerimiz başta olmak üzere tüm yurttaşlarımızın mağduriyetlerini biraz olsun hafifletmek adına yardımlar yaptık. Türk-İş olarak nakdi yardımlarımız da oldu. Millet olarak birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini gösterdik. Türk-İş olarak bundan sonra da yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yurtdışındaki Sendikal paydaşlarımızın desteğinin ehil ellerde, doğru bir şekilde kullanıldığını hep birlikte gördük. Sendikal paydaşlarımıza da bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

YA KALKINDARACAĞIZ

YA KALKINDIRACAĞIZ

Vali Masatlı, ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getirerek Hatay’ın imar ihyasına çaba göstereceklerini söyledi. Bu toprakların tarihinin en büyük afetini yaşadığını ifade eden Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “800 yıl içinde böyle bir afet yok. Yaşanan asrın felaketinde yıkıcı etkinin yüzde 50’si Hatay’da oldu. Devletimiz tüm gücüyle, sendikalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız gönüllü yardım kuruluşları, gönüllü yurttaşlarımız gönül birliği, el birliği yaparak bölgeye koştular. İmkânlar seferber edilerek yaralar sarılmaya devam ediyor. Birkaç yıl sonra Hatay bambaşka bir görüntü verecek” dedi. Ziyaretin sonunda Ramazan Ağar, Vali Mustafa Masatlı’ya anı plaketi takdim etti.

HEYET KAHRAMANMARAŞ’TA

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar’ın ve beraberindeki heyetin ikinci durağı Kahramanmaraş oldu. Kahramanmaraş Valisi Mükremin Ünlüer’i 12 Şubat Belediyesi’ndeki geçici makamında ziyaret eden Ramazan Ağar, buradaki konuşmasında merkez üssü Kahramanmaraş olan asrın felaketinde derinden etkilenen kentin aradan geçen zamanda tekrar eski görünümüne kavuşabilmesi adına yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi. Ağar, sendika olarak her türlü desteğe hazır oldukların da ifade etti. Vali Mükremin Ünlüer ise, ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getirdi ve yapılan çalışmalar hakkında heyete bilgiler verdi.

Türk-İŞ Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol İş Sendikası Başkanı Ramazan Ağar, ziyaret sonunda günün anısına Vali Ünlüer’e anı plaketi takdim etti. Ziyaretin ardından Türk İş heyeti, Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından kurulan 600 konteynerden oluşan ve 2 bin 400 ailenin barındığı konteyner kenti ziyaret etti. Burada yetkililerden bilgi alan heyet,  kadınlar, çocuklarla görüşerek beklentilerini dinledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.