Adana’nın dört bir yanına hizmet yağmuru sürüyor

Adana’nın dört bir yanına hizmet yağmuru sürüyor
Yayınlama: 03.03.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi)- Yumurtalık, Ceyhan ve bazı köylerde vatandaşlarla buluşup, açılışlar gerçekleştiren Başkan Zeydan Karalar, otogarın yapımını mecliste engelleyenlerin şimdi kendisini suçlamasına da yanıt verdi. Zeydan Karalar, “Otogar projemiz mecliste engellendi ama biz yeni dönemde mutlaka yapacağız.”

Kurtkulağı ve Sağkaya köylerinde mahalle merkezi, Doruk köyünde ise mahalle merkezi ile Kadın Emeği Üretim Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

 Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve başladığı günden bu yana kentin dört bir yanında halkla buluşmaya, sorunları birinci ağızdan dinlemeye, vatandaşla hasbihal etmeye devam ediyor. Büyükşehir’de görevi ikinci kez üstlenmesine çok kısa bir süre kala, ilçe ilçe, mahalle mahalle, köy köy gezerek, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunan Başkan Zeydan Karalar, Yumurtalık ilçesinde seçim ofisi açılışı gerçekleştirdi, mahalle toplantılarına katıldı. Ceyhan ilçesinde de seçim ofisi açılışı gerçekleştiren Başkan Zeydan Karalar, Kurtkulağı ve Sağkaya köylerinde mahalle merkezi, Doruk köyünde ise mahalle merkezi ile Kadın Emeği Üretim Merkezi’nin açılışını yaptı.

BALIKÇILARA MALZEME DAĞITIMI

Yumurtalık ilçesinde Avluk, Haylazlı ve Deveciuşağı köylerinde vatandaşla bir araya gelen, sorun dinleyen, yapılan ve yapılacak hizmetleri anlatan Başkan Zeydan Karalar, ardından balıkçılara ağ ve malzeme desteğinde bulundu; “Rastgele” dedi. Gittiği her noktada vatandaşın adeta bağrına bastığı Başkan Zeydan Karalar, coşkulu kalabalıklara hitap etti.

HER VATANDAŞIMIZ EŞİT HİZMET ALACAK

Yumurtalık Seçim Ofisi’nin açılışında halkın sevgi gösterileriyle karşılaşan Başkan Zeydan Karalar, 31 Mart’ta ilçedeki hasretin biteceğini ifade etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndaki kalabalığı görünce, “Atam rahat uyu, Cumhuriyet emin ellerde” dediğini hatırlatan Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Bugün de Yumurtalık’daki bu coşkuyu ve kalabalığı görünce aynı sözleri rahatlıkla söyleyebiliyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz hizmet ederken oy hesabı, siyasi ayrım, etnik köken, mezhep ayrımı yapmıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizde, Misak-ı Milli sınırlarında yaşayan her vatandaşımız birinci sınıftır ve hizmet almayı hak etmektedir. Biz de halkımıza ayrım gözetmeden hizmet etmek zorundayız. 15 ilçede 836 yerleşim biriminde dokunmadığımız yer kalmadı.”

Yumurtalık’ta yapılan çok sayıda hizmetle ilgili bilgi veren, asbestli boruları değiştirdiklerini ve ilçenin su problemini çözdüklerini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, yoğun asfalt çalışmalarını da anlattı.

OLAĞANÜSTÜ GÜZEL BİR SAHİL YAPACAĞIZ

Başkan Zeydan Karalar, Yumurtalık’ta CHP adayı Erdinç Altıok’un seçimi kazanmaya çok yakın olduğunu ve 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimin ilçenin geleceği için büyük önem taşıdığını aktardı.

Yumurtalık’ın mevcut sahilinin sorunlu olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, olağanüstü güzel bir sahil yapmaya hazır olduklarını, ilçede altyapı ve yol sorununun da kalmayacağını kaydetti.

OTOGAR PROJEMİZİ MECLİSTE REDDETTİLER AMA BENİ ELEŞTİRİYORLAR

Adana’da yapılan devasa hizmetleri de anlatan Başkan Zeydan Karalar, otogarla ilgili yapılan mesnetsiz eleştirilere yanıt verdi. Başkan Zeydan Karalar, “Görevi devraldığımızda belediye; işçisinin maaşını bile ödeyemez durumdaydı. İlk yıl otogar yapılması mali açıdan mümkün değildi. İkinci yıl pandemi gerçekleşti. Sonrasında uluslararası işler gerçekleştiren, oldukça başarılı bir firmaya otogar projesi yaptırdık. Bu proje belediye meclisinde AKP-MHP oylarıyla reddedildi. Şimdi kendilerinin reddettikleri otogar projesini ben engellemişim gibi açıklamalar yapıyorlar. Biz ikinci dönemde otogarı aynı yerinde yapacağız. Kimse de engel olamayacak. Hizmette bizimle kimse yarışamaz. Biz artık devasa hizmetleri borçlanmadan yapabilir hale geldik. Kimseden borç istememize ihtiyaç kalmadı. Belediyeyi devraldığımızdaki şartlar düşünüldüğünde, geldiğimiz nokta adeta bir mucizedir” dedi.

HİZMETLERİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE KATLANACAK

Ceyhan’daki seçim ofisi açılışını da Kadir Aydar, siyasiler, muhtarlar ve halkla birlikte gerçekleştiren Başkan Zeydan Karalar, Ceyhan’a başta sağlıklı su hizmeti olmak üzere, çok önemli hizmetler yapıldığının altını çizdi. Asbestli boruları söküp, sağlam ve sağlıklı su isale hatları döşediklerini, ilçenin yollarını da yaptıklarını bildiren Başkan Zeydan Karalar, yapılan işleri kalem kalem, maliyetleri ile birlikte anlattı. Önümüzdeki dönem çok daha fazlasını yapacaklarını kaydederek, Ceyhan ittifakının oluştuğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Yedigöze Barajı’ndan su getirme projesinin temeli attıklarını ve böylece Ceyhan ile Yumurtalık’ın köylerine Çatalan Suyu kalitesinde su geleceğini açıkladı.

MAHALLE MERKEZLERİ VE KADIN EMEĞİ ÜRETİM MERKEZİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

Başkan Zeydan Karalar daha sonra Ceyhan Kurtkulağı ve Sağkaya köylerinde mahalle merkezi, Doruk köyünde ise mahalle merkezi ile Kadın Emeği Üretim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

CUMHURİYETİN BEKÇİSİYİZ

Açılış yapılan noktalarda halka seslenen Başkan Zeydan Karalar, şimdiye kadar yapılan hizmetleri artırarak sürdüreceklerini belirtti. Köy sakinlerinin sorunlarını dinleyen, sohbet eden Başkan Zeydan Karalar, olabilecek isteklerin tamamını hayata geçireceklerini bildirdi.

Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöyle bitirdi: “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin bekçileriyiz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.