Adanalı Eczacıların 100’üncü Yıl Coşkusu

Adanalı Eczacıların 100’üncü Yıl Coşkusu
Yayınlama: 30.10.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana Eczacı Odası (ADEO), Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’ncü yılı nedeniyle ‘Cumhuriyet Balosu’ düzenledi. ADEO Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Cumhuriyetin eczacıları 100’üncü yılın gururunu yaşıyor. Yüz yıldır reçetemiz Cumhuriyet’tir. Cumhuriyet demek, aklın ve bilimin öncülüğünde geleceği inşa etmek demektir” dedi.

Adana Seyhan Oteli’nde düzenlenen Cumhuriyet Balosuna Adana Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, eczacılar ve ailelerinin yanı sıra Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek, ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Umay Merve Güven, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, TMMOB Adana İl Sekreteri Ahmet Uncu, Adana Veteriner Hekimleri Odası Nihat Köse, Adana Mali Müşavirler Odası Başkanı Güney Yılmaz, Güney Ecza Koop Yöneticileri, Dağıtım Kanalları temsilcileri katıldı.

CUMHURİYET DEMEK, GERÇEĞİN PEŞİNDE KOŞMAK DEMEKTİR

Aklın ve bilimin öncülüğünde geleceği inşa etmenin aslında Cumhuriyet demek olduğunu söyleyen Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, yaptığı konuşmada “Genç bir Cumhuriyet iken, şimdi bir asırlık Cumhuriyet olduk. Cumhuriyet demek haklının yanında olmaktır. Cumhuriyet demek hurafeyi doğmadan parçalayıp, gerçeğin peşinde koşmak demektir. Cumhuriyet demek özgürlük, adalet, barış demektir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurup bize emanet ettiği  Cumhuriyet’i yaşatacak olan bizleriz. Cumhuriyetimizi yeni ikinci yüzyılında korumak, geliştirmek, gelecek nesillere sapasağlam teslim etmek, bizlerin en büyük sorumluluğudur. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun. Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız sadece yüzüncü yıllarda değil, her yıl daha büyük bir heyecanla ve daha coşkulu bir şekilde kutlamalıyız. Yaşasın Cumhuriyet diyerek nice yüz yıllar diliyorum.” dedi.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKANLARA TEŞEKKÜR

Adana Eczacı Odasının Cumhuriyet Balo’suna katılan eczacılar Grup ES’in eşliğinde Solistler Müge Köymen ve Murat Korkulu’nun seslendirdiği güncel parçalar ile Cumhuriyet Balo’sunun keyfini çıkardı. Başkan Ecz. Yalbuzdağ ve üyelerin Atatürk’ün sevdiği Zeybeği oynaması göz doldururken Onuncu yıl Marşı’nın çalması ile tüm katılımcılar ellerinde Türk Bayrağı ile hep birlikte marşı söyleyip, salonu inlettiler.

Başkan Ecz. Yalbuzdağ ve YK Üyeleri, Cumhuriyet coşkusunun yaşandığı balo’da tüm katılımcılara Cumhuriyete sahip çıktıkları için teşekkür ettiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.