Şehit öğretmenler okullarında anıldı 

Şehit öğretmenler okullarında anıldı 
Yayınlama: 25.04.2023
A+
A-

(İHA) – Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde, 27 yıl önce teröristlerce şehit edilen 3 öğretmen için şehadete erdikleri okul binasında anma programı düzenlendi.

22 Nisan 1996’da Ekinözü ilçesine bağlı Altunyaprak Köyü İlkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinin yapılmaması için terör örgütü mensuplarınca tehdit edilen ancak okullarını bayraklarla süsleyerek tören hazırlıkları yapan Nurettin Aslan, Hacı Ömer Serin ve Aydın Yılmaz isimli öğretmenler şehit edilmişti. 3 eğitim neferinin şehit edildiği okul binası kısa süre önce ‘Şehit Öğretmenler Yaşam Alanı’ ve müzeye dönüştürülmüştü.

Şehit öğretmenleri anmak için program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, şehit öğretmenler Nurettin Aslan, Hacı Ömer Serin ve Aydın Yılmaz’ın özgeçmişleri okundu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, öğretmenler Aydın Yılmaz, Hacı Osman Serin ve Nurettin Aslan’ın 27 yıl önce çocuklara ışık olmak için görev yaptıkları okulda PKK’lı teröristlerce 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı öncesinde şehit edildiğini hatırlattı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.