Yayınlama: 29.03.2024
A+
A-

Adana’da ilk yeşil badem çıktı, bakın kilosu ne kadar ?

TOROS(Özel Haber) Serdar Akın -İlkbahar mevsimine girdiğimiz şu günlerde erken çiçek açan Yeşil Badem sıcağı sevdiği için ilk olarak Adana yöresi yani Çukurova bölgesinde yetişir sıcaklık iklim sever, kurağa çok dayanıklı bitkidir. Badem dünya genelinde üretilen ve faydası saymakla bitmeyen besin türlerinden biridir. Yeşil badem nemli havadan, soğuk rüzgar sevmediği gibi, ilkbaharda erken çiçek açtığı için, geç gelen kırağılarda çiçekleri donar.

Bademin hasat zamanı, üretim bölgesinin iklim tipine ve çeşidine göre değişmektedir. Badem meyvesinin, yeşil kabuğu çatladığı andan itibaren meyveleri olgunlaşmaya başlar. Türkiye’de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Ağustos ayında, Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde de Temmuz ayı ortasında badem toplanmaya başlar. Badem hasat zamanı için meyvenin olgunlaşması önemlidir.

YEŞİL BADEM HANGİ AYDA ÇIKAR?

Yeşil badem diğer adıyla çağla 25 Şubat’tan sonra çıkmaya başlar. Türkiye’de sevilerek yenilen yeşil badem manav ve pazar yerlerinde oldukça ilgi görmektedir. Yeşil bademin çıkma zamanına Şubat-Mart olmasının sebebi Adana gibi sıcak bir iklimi olan bölgede ilk olarak burada çıkar ve yaz aylarında daha çok olgunlaşır. Mart ayında çıkan yeşil badem şu anda Pazar yerlerinde kilosu 150 TL’den satılmaya başladı. Halk tarafından çok sevilen Yeşil Badem’in çıkması ve halk arasında Yeşil badem baharın geldiği müjdesi olarak bilinir.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.