“AŞKIN ANLAMI GÜLDÜR”

“AŞKIN ANLAMI GÜLDÜR”
Yayınlama: 14.02.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’da çiçekçilerde 14 Şubat Sevgiler Günü hareketliliği devam ediyor. Birçok kişi sevgisini ifade etmek için çiçek yollamayı tercih ediyor. Adana’da SE- BA çiçekçilikte de aynı yoğunluk devam ediyor.

Bahattin Aktaş en çok satılan çiçekler ve fiyatları hakkında şu ifadelere yer verdi; “Bir demette 20 adet gül bulunuyor. Sattığımız güllerde adet olarak satılır. Şuan da gül fiyatları Sevgililer gününden dolayı uçuk bir rakam. Tabi bunun yanı sıra uçuk bir rakam derken TL’nin değersizliğinden de kaynaklanabiliyor. Geçen sene bu gülleri en fazla 40-50 TL’ye satarken tahminim 85- 100 TL’den aşağıya olmayacak güllerin fiyatı. Bundan sonrada gülün fiyatının düşeceğini sanmıyorum. Çünkü Euro bazında geldiği için diğer ürünler üreticilerin kullandıkları ürünler ithal bazlı olduğu için dövizin yükselmesi paramızın düşmesine neden oluyor. Bu yüzden bu seneyi şu anki bizdeki fiyat bugün alsanız 85 TL belki Çarşamba günü 100 olur. Güller boyu ve kalitesi fiyatını fark ettiriyor. 20 cm’lik gül ile 80 cm gül arasında aşağı yukarı en az 40 TL fiyat farkı var. Diğer çiçekler rutin olarak hayatına devam etti. Sevgililer gününde gül haricinde diğer çiçeklerde satılıyor.”

Aktaş, “Aşkın anlamı güldür. Aşk gülle çağdaşlaştırılır. Bana göre çiçeğin hepsi aşktır. Gülden çok daha maddi anlamda çiçekler vardır. Ama en anlamlısı güldür” dedi.

Bahattin Aktaş güllerin daha uzun yaşaması için yapılması gereken işlerden bahsetti; “Gülün evde uzun ömürlü kalması için önce  günlük olarak altındaki suyu değiştirmeniz lazım. 2 yada 3 güne bir altından 2 cm şeklinde kestiğiniz zaman gözenekleri açılır ve taze su çeker. O da daha uzun ömürlü olmasına vesile olur.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.