ADANA’DA EKONOMİ VE HUKUK BULUŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ADANA’DA EKONOMİ VE HUKUK BULUŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Yayınlama: 27.04.2024
Düzenleme: 26.04.2024 21:15
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Ümit Gül – TÜRKONFED, ÇUKUROVASİFED ve Adana Barosu’nun ortaklaşa yapılan “Sürdürülebilir Büyüme İçin Daha İyi Yargı” konulu Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları Sheraton Otel Grand Adana’da gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlikte Adana Barosu Başkanı Av. Gökayaz, Daha İyi Yargı Derneği Genel Sekreteri Meral Tuğçe Özbilen,  ÇUKUROVASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, TURKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Ekonomi Gazetesi yazarı Prof. Dr. Fatih Özatay, Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün, avukatlar, iş insanları ve çok sayıda kişi katılım sağladı.

BERMAN MANTI, “HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İLKESİYLE DE BÖLGE TİCARETİNİN MERKEZİ HALİNE GELEBİLİR”

ÇUKUROVASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, “Türkiye’de yargı ve demokrasi alanlarında yeni reformlara ihtiyaç var. Hukuk ve ekonomiyi bir bütün olarak ele aldığımızda Çukurova Bölgesi, uzlaştırma kültürünün öne çıkması ve hukukun üstünlüğü ilkesiyle de bölge ticaretinin merkezi haline gelebilir. Bu nedenledir ki; Çukurova, layık olduğu üzere Doğu Akdeniz Bölge ticaretinin her açıdan güvenli bir limanı haline getirilmelidir. Bölgemiz bu sayede hem ticaretini yaptığı hem de aracılık yaptığı ürünlerin uluslararası boyutta tanınır borsalarından biri haline gelebilecektir” dedi.

GÖKAYAZ, “HUKUKUN OLMADIĞI YERDE SOSYAL ADALETTEN BAHSETMEYE OLANAK YOKTUR”

Av. Gökayaz, “Ekonomik refahın toplumda yaygınlaşması ve adil bir gelir dağılımının tesis edilmesinde hukuk ve ekonomi, birbirini tamamlayan iki temel disiplindir. Hukukun olmadığı yerde gelişmeden, kalkınmadan, sosyal adaletten bahsetmeye olanak yoktur. Anayasa ve yasalar, yurttaşın önünü açacak, potansiyelini değerlendirecek, özgürlüklerle yeni fikirlerin ortaya çıkmasına olanak sağlayacak nitelikte olmalıdır. Hayal ettiğimiz ülkeyi kurmak; ancak teminat altına alınmış birey özgürlükleri sayesinde gerçekleşebilecektir. Bu da ancak herkesi kapsayan, temel hak ve özgürlükleri koruyan, temel hakların kullanımını işlevsel kılan bir Anayasa ile mümkündür. Kanun ve düzenin egemen olduğu, keyfiliğin olmadığı, iktidarın denetlenebildiği politik kurumların oluşturulması, ekonomik başarıyı getirir. Bu kadar keyfiliğe hiçbir yurttaşın rıza göstermemesi gerekir” diyerek aktardı.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz yıl, cumhuriyetimizin yeni yüz yılı için Anadolu’nun dört bir yanında düzenlediğimiz 100. Yıl buluşmalarında, yeni sayfanın satırlarını hep birlikte kaleme almıştık. Bu birliktelikten aldığımız destekle, güçlü toplum, güçlü ekonomi, güçlü demokrasi ve güçlü Türkiye hayalimiz için, daha çok çalışacağımız bir döneme girmiş bulunuyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.