ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Yayınlama: 23.04.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Çağlacan Kurt – 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. Yılı  tüm yurtta olduğu gibi Adana’da da coşkuyla kutlandı.  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı sebebiyle kutlanmaya başlanan bu anlamlı tarihi daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir.

23 Nisan etkinlikleri kapsamında ilk tören Atatürk Parkında  anıta çelenk bıraktı. Ardından İstasyon Önü Uğur Mumcu meydanında bando eşliğinde  saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Devamında günün anlam ve önemi için Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke konuşmasını gerçekleştirdi. Daha sonrasında çeşitli  eğlenceler etkinlikler şeklinde devam etti.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Sevgili çocuklar,23 Nisan  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun” diyerek çocukların bayramını kutladı.

 

HASAN TEVKE, “ TÜM DÜNYA ÇOCUKLARI İLE ULUSAL EGEMENLİK SEVGİMİZİ PAYLAŞIYORUZ”

Adana Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke 23 Nisan  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın günün anlam ve önemi hakkında konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Aydınlık yarınları umutla kabul eden ve her şeyi sevgi ile büyüten fedakar öğretmenlerimiz. Güneşli yarınların mimarları sevgili öğrencilerimiz portakal kokulu şehrimizde yaşayan çok kıymetli Adana’lı öğrenciler. 23 Nisan  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyor en kalbi duygularımız ile hoş geldiniz diyorum. Cumhuriyetin ebediyetten sönmeyecek olan ışığının vatan ufkunun gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. Yıl dönümü ulaşmanın mutluluğu ile kavuşmuş olduğu 23 Nisan  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını daha neşeli ve coşku ile kutluyorum. Bugün ülkemizin dört bir yanından geleceğimizin teminatı siz sevgili çocuklarımıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen bu kutsal gün büyük bir şan ve şerefle kutlanmaktadır. Sevginin, barışın, dostluğun, kardeşliğin sembolü olarak aynı zamanda dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen 23 Nisan  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocukları ile ulusal egemenlik sevgimizi paylaşıyoruz.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.