ADANA ÜLKÜ OCAKLARI TEKNOFESTTE

ADANA ÜLKÜ OCAKLARI TEKNOFESTTE
Yayınlama: 05.09.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Cem Tutsoy’un talimatları ile Adana Ülkü Ocakları tarafından kurulan Teknoloji Kulübünün adı; ilham kaynağı Bilge Lider Devlet Bahçeli’nin “İlk Yerli ve Milli Muharip Uçağımız”a uygun gördükleri KAAN ismi oldu.

Adana Ülkü Ocakları tarafından Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde kurulan KAAN Teknoloji Kulübü “Umut Işığı” adını verdikleri drone projesi hazırladı.

Otonom uçuş özelliğiyle algıladığı enkazın üstünde durarak yer işaretlemesi yapacak drone, aynı zamanda altına yerleştirilen aydınlatma sayesinde enkazda çalışan kişilere ışık kaynağı olacak.

Ülkü Ocakları Adana İl Başkanlığı KAAN Teknoloji Kulübü’müz, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve BAYKAR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile birlikte dünyanın en büyük teknoloji festivali Teknofest2023‘te buluşup proje hakkında bilgi verip destekleri için kendilerine teşekkür etti.

TEKNOFEST’e katılan Adana Ülkü Ocakları  KAAN Teknoloji Kulübü üyeleri, 30 Ağustos-3 Eylül’de Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST’te “Afet Yönetim Teknolojileri” kategorisinde hazırladıkları proje, başarının ve ilginin odağı oldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.