ADANA DA YEŞİLÇAM TARİHİNE YOLCULUK

ADANA DA YEŞİLÇAM TARİHİNE YOLCULUK
Yayınlama: 19.08.2023
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Meryem Ünal – Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Sinema Müzesi, gelen ziyaretçilerini adeta Yeşilçam tarihine yolculuğa çıkarmaya devam ediyor.

Eski bir Adana evinin müzeye dönüştürülmesi sonucun da 23 Eylül 2011 tarihinde açılan sinema müzesi, yıllardır ‘Altın Koza’ gibi önemli bir film festivallerine ev sahipliği yapan Adana’nın sinema sanatına gösterdiği saygının da bir sembolü olsa gerek….

Müzenin zemin katı film afişleri için ayrılmış. Bu posterlerde’ki en az bir isim, Adana’nın Türk Sinemasına kazandırdığı isimlere aittir. Müzede ayrıca Yılmaz Güney, ressam Abidin Dino ve yazar Orhan Kemal’in heykelleri yer alıyor.

Adana’dan sinema ile ilgili diğer tanınmış kişilerin sergilendiği fotoğraflar ve eserler ise şu şekildedir: Yazar Yaşar Kemal, oyuncu Şener Şen ve babası oyuncu Ali Şen, Muzaffer İzgü, Ali Özgentürk, Orhan Duru, Aytaç Arman, Bilal İnci, Meral Zeren, Menderes Samancılar, Nurhan Tekerek ve Mahmut Hekimoğlu gibi ünlü isimler yer almaktadır.

Tüm bunlar gözlenir ken Aynı zamanda kütüphane de bulunan müzede, film izleyebilmek de mümkündür. Haftanın her günü açık olan müze vatandaşlara ücretsiz olarak ev sahipliği yapıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.