ADANA’ DA ÇOCUK İYİLİK MERKEZİ AÇILIYOR

ADANA’ DA ÇOCUK İYİLİK MERKEZİ AÇILIYOR
Yayınlama: 25.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Çukurova Üniversitesinde Mithat Özsan Amfisinde Çocuk İyilik Merkezinin açılışı gerçekleşti. Düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını Fiba Grubu Kurucu ve Onursal Başkanı ve Hüsnü Özyeğin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin yaptı.

Hüsnü Özyeğin “Ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan 6 Şubat depremlerinin üstünden yaklaşık 9 ay geçti. Yaşanan bu acı tecrübeyi ne kadar zaman geçerse geçsin unutmak elbette mümkün değil. Bizlere düşen bu acıların yaralarını sarmak ve her zaman umutları yeşertmek için çalışmak. Bugün de bunun için bir aradayız” ifade etti.

“HER ZAMAN UMUT YEŞERTMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Özyeğin Çocuk İyilik Merkezinin nasıl ortaya çıktığından bahsetti; “  6 Şubat depremlerinin ölçeğine baktığımızda, önceki deneyimlerimizden hareketle daha ilk günlerde orta ve uzun vadeli planımızın bir parçası olarak çocuk rehabilitasyonu odaklı merkez fikrini odağımıza koymuştuk.  Çukurova Üniversitesi’nin konuyla ilgili girişimlerinden haberdar olunca Sayın Rektör Meryem Hoca’mızla bir araya geldik. Böylece Çocuk İyilik Merkezi’nin tohumları da atılmış oldu.”

“BİLGİ VE BİLİMLE YAPMALIYIZ”

Özyeğin açılış konuşmasında kurulacak olan merkezin sadece deprem bölgesinde yaşayan çocuklara yönelik olmadığından bahsetti; “Maalesef biliyoruz ki Türkiye ne ilk ne de son afetini yaşıyor. Biz bu afetlere her anlamda daha hazırlıklı ve daha donanımlı olmalıyız. Bunu da öncelikle bilgi ve bilimle yapmalıyız. Bu nedenle projenin sadece 6 Şubat depreminden etkilenen çocuklara yönelik bir proje olmamasını, tüm Türkiye’de ve bölgede bir mükemmeliyet merkezi olma vizyonuyla yola çıkmasını da ayrıca önemli buluyoruz.”

Deprem gibi acı bir gerçeğin karşısında bilim insanlarının ve farklı uzmanlıklardan paydaşların bir araya gelmesinin, ülkemizin en güzel dayanışma örneklerinden biri olduğunu belirten Özyeğin, kalıcı merkezin inşası için de destekçilerin sayısının artacağına ve özel sektörün desteğiyle hızla çalışmaların başlayacağına inandığını söyledi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.