ABDÜLBAKİ DAKAK OLAYI KAMU DAVASI OLMALIDIR

ABDÜLBAKİ DAKAK OLAYI KAMU DAVASI OLMALIDIR
Yayınlama: 19.06.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği Başkanı Çiğdem Akça, Şanlıurfa da intihar ettiği öne sürülen Abdülbaki Dakak ile ilgili davada açıklanan ön otopsi raporunda, olayın intihar olmadığı yönünde bulgular bulunması ile ilgili de değerlendirmede bulundu.
ÇKHD Başkanı Akça “ Basında yer aldığı üzere, Şanlıurfa’da ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak’ ın zorla gönderildiği kaçak medreseye yakın ahırda asılı halde bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, küçük çocuğun kursta 2 defa kaçtığı ve her seferinde ailesinin zorla götürdüğü ortaya çıktığını basından takip ettik.
Ahırda ölü halde bulunan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak ’ın ön otopsi raporu ortaya çıktı. Dakak ‘ın ölüm nedenine ilişkin kesin kanaate varılamayan raporda, zehirlenme şüphesini de içeren ifadeler dikkati çekti. Babasının davacı olmadıklarını ve basınla konuşmak dahi istemediklerini yine basından öğrendik. Konu ile ilgili olarak ilgili kurumların harekete geçerek, olayın kesin olarak aydınlatılabilmesi için kamu davası olması, kamu vicdanı açısından büyük önem arz etmektedir.” Dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.