TISİAD, Türkiye-Irak ilişkilerini güçlendiriyor

TISİAD, Türkiye-Irak ilişkilerini güçlendiriyor
Yayınlama: 17.12.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Türkiye-Irak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek için yoğun bir emek harcıyor. Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) üyesi olarak da bölgesine katkı koyan TISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Çelik, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Selahattin Balkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, başkent Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu.
GENEL MÜDÜRLERDEN DESTEK MESAJI
Ankara’daki temasları kapsamında TISİAD ve üyeleri için önemli sonuçlar doğuracak değerli ziyaretler gerçekleştiren Çelik, “Geçtiğimiz ay Mersin’de hayat bulan ve büyük yankı uyandıran Türkiye-Irak Yatırım ve İş Zirvesi’ne katılan, çalışmalarımıza destek veren, önemseyen Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürü Sayın Mustafa Gümüş ve Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Sayın Mehmet Ali Kılıçkaya’yı ziyaretimiz oldukça verimli geçti” dedi.
DESTEKLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Zirvenin Türkiye ve Irak açısından geleceğe atılan önemli adımları beraberinde getirdiğini kaydeden Genel Müdürler Gümüş ve Kılıçkaya’nın, TISİAD’ın pozitif çalışmalarını yakından takip ettiğini, bundan sonraki süreçte de işbirliğini geliştireceklerini, sadece Türkiye’de değil Irak’ta gerçekleşecek çalışmalarda da yer alacaklarını belirttiklerine dikkat çeken Başkan Çelik, “Genel Müdürlerimiz Irak’ta kısa süre sonra iş dünyasıyla bir araya gelme arzularını da dile getirdiler. Sayın Gümüş ve Kılıçkaya’ya yakın ilgileri, destekleri ve nezaketleri için içtenlikle teşekkür ederiz” dedi.
Başkan Çelik, iki ülke arasındaki ticari ve sosyal gelişmelerin artarak sürmesi için dernek olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceklerini kaydetti.
MIP GENEL MÜDÜRÜNE ZİYARET
Başkan Mehmet Salih Çelik ve beraberindeki heyet ayrıca Mersin Uluslararası Limanı (MIP) Genel Müdürü Johan Van Daele ile de bir araya geldi. MIP’in ulusal ve uluslararası çalışmalarda TISİAD’la işbirliğini sıcak tutacaklarını kaydeden Daele’ye teşekkür eden Başkan Çelik, “Îş dünyası olarak yatırıma, üretime, istihdam ve ihracata odaklanmamız gerekiyor. Ülkemizin her alanda büyümesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.