AB KOMİSYONU’NUN HEDEFİ NET: SERA GAZI YÜZDE 90 AZALACAK!

AB KOMİSYONU’NUN HEDEFİ NET: SERA GAZI YÜZDE 90 AZALACAK!
Yayınlama: 09.02.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Ümit Gül – Avrupa Birliği (AB) Komisyonunda, sera gazı emisyonlarının 2040 yılına kadar yüzde 90 azaltılması tavsiyesi önerildi.

Avrupa Parlamentosu iklim krizi ile mücadelede sera gazı emisyonlarını düşürme hedefini yükseltti. bu hedefte Avrupa çapında yapılan çiftçi protestolarının etkisi oldukça büyük oldu. Komisyonda 2040 yılına kadar sera gazı emisyonlarının yüzde 90 oranında azaltılması yer aldı.

Dış İşleri Bakanlığı’nın web sitesinde bulunan Avrupa Birliği Başkanlığının bildirisinde yer alan komisyon önerisinde şu ifadeler yer aldı. “AB Komisyonu AB’nin 2050 iklim nötr olma hedefi doğrultusunda ara dönem taahhüdü olarak 2040 yılı hedefine ilişkin tavsiyesini 6 Şubat 2024 tarihinde açıkladı. Komisyon’un söz konusu tavsiyesinde Birliğin sera gazı emisyonlarının 2040 yılına kadar 1990 seviyesine kıyasla %90 oranında azaltımı öngörülüyor. Avrupa İklim Yasası’nda da öngörüldüğü üzere 2040 hedefinin bağlayıcılık kazanmasına yönelik yasal önerinin önümüzdeki Avrupa seçimlerinin (6-9 Haziran 2024) ertesinde Komisyonca yapılması planlanıyor.”

ÇİFTÇİLER SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİLMESİNİ İSTİYOR

Avrupa ülkelerinde çiftçiler son dönemde yoğun protestolar düzenledi. Artan üretim maliyetleri karşısında çiftçiler daha yüksek fiyat ödenmesi için eylem gerçekleştirdi. AB Komisyon’unda ise 2050 yılına kadar sera gazı nötrleşmesi üzerine durması gözlerden kaçmadı. Tarım sektörünün emisyonlarında somut kararların alınmaması dikkat çekti.

AB ülkelerinin tarım bakanları, 26 Şubat’ta Brüksel’de sektörün sorunlarını görüşecek. Bu ta rihe kadar Komisyon’dan çiftçilerin sıkıntılarını gidermeye yönelik yeni adımların atılmasını

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.