“DEPREM BİZE YABANCI DEĞİL, YER ALTI FACİALARIYLA EŞ DEĞER”

“DEPREM BİZE YABANCI DEĞİL, YER ALTI FACİALARIYLA EŞ DEĞER”
Yayınlama: 05.08.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – 11 İl’i Kahramanmaraş merkezli depremde arama kurtarma çalışması yapan madencilerin performansı tüm Türkiye’de alkış toplamıştı.

Adana Madenciler Odası Eski Başkanı Mehmet Yılmaz Toros Gazetesi’ ne 11 İl’i etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremde görev alan madencilerin başarıları hakkında açıklamalarda bulundu.

“MADENCİLER DEPREMDE %100 BAŞARILI OLARAK ÜSTLERİNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMİŞLERDİR”

Mehmet Yılmaz, “Madenci arkadaşlarımız Bakanlığın talimatı ile deprem bölgelerine gittiler. Depremin ilk olduğu andan itibaren özellikle Zonguldak’tan ekipler yola çıkarak geldiler. Birçok yerde faydaları oldu” dedi.

Yılmaz deprem bölgelerine giderken yaşanan gecikmelere de değindi; “Tabi ki deprem olduğunda yollar kapanmıştı, otoyol kapalıydı gecikmeler yaşandı. Arkadaşlarımız özellikle Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep’te herkesin yardımına koşmaya çalıştı. Bakanlık ile madenciler birlikte koordineli şekilde çalıştılar. Madenci arkadaşlarımız güçleri yettiği şekilde her yere ulaşmaya çalıştılar. Tabi ki bunu yaparken bakanlığımız ile haberleşerek yaptılar. Bakanlığın düzeni, kuralı içerisinde olarak her şey gerçekleşti. “

Yılmaz, “Madenci görevini yapar çıkartır. Hiçbir arama kurtarma ekibinin madenci kadar cesaretli girmesini beklemeyin. Çünkü onların işi bu değil, madencinin işidir. Yer altında çalışıp yer altını çok iyi bilen insanlardır. Oraya nasıl boşaltarak güvenli hale getirilir iyi bilir” dedi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.