Kılıçdaroğlu deprem bölgesinde incelemede bulundu

Kılıçdaroğlu deprem bölgesinde incelemede bulundu
Yayınlama: 08.02.2023
A+
A-

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’da depremden etkilenen ve arama kurtarma çalışması süren bölgede inceleme yaptı.Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden zarar gören kente geldi.Çukurova ilçesindeki Yurt Mahallesi’nde yıkılan apartmanın enkazında yürütülen çalışmayı inceleyen Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ilgililerden bilgi aldı, depremden etkilenen tüm vatandaşlara üzüntülerini iletti.

KÜÇÜK BİR KIZ ÇOCUĞU SESİ GELİYOR

Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği enkaz bölgesindeki bir çalışan, Kılıçdaroğlu’na enkazla ilgili, “Genel anlamda yıkılan Zeray Apartmanı enkazından 32 cenazemiz çıktı. Yaşayan iki kişi çıkardık şu ana kadar. Çalışmalar devam ediyor, sesler geliyor. Küçük bir kız çocuğu sesi geliyor. İçeride yaklaşık 30 kişi daha olduğunu tahmin ediyoruz” bilgilerini verdi.

HATAY’A HAREKET ETTİ

Beraberindeki milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Genel Başkan Yardımcıları, İlçe Belediye Başkanları ve partililerle bir süre çalışmaları takip eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Hatay’a hareket etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.