Türkonfed’den “Tam Eşitlik” çağrısı

  (HABER MERKEZİ)-TOROS-Mustafa Kemal Atatürk’ün 2 Şubat 1923’te toplumsal kalkınma sürecinde kadının yeri ve önemine dikkat çekmek için düzenlediği Kadın Kongresi, yüz yıl sonra yeniden, aynı...

Türkonfed’den “Tam Eşitlik” çağrısı
Yayınlama: 03.02.2023
A+
A-

 

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Mustafa Kemal Atatürk’ün 2 Şubat 1923’te toplumsal kalkınma sürecinde kadının yeri ve önemine dikkat çekmek için düzenlediği Kadın Kongresi, yüz yıl sonra yeniden, aynı günde gerçekleşti. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) iş birliği, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) desteğiyle gerçekleştirilen Kadın ve İktisat Kongresi’ne kamu, özel sektör ve Türkiye’nin dört bir yanından 100’ü aşkın kadın derneği başkanı ile temsilcisi de katıldı.

Reyhan Aktar: “Türkiye Hayalimizin merkezine kadının güçlenmesini konumlandırdık”

Kadın hakları ve kadınlara yönelik çalışmalar yürüten kurum ve kuruluşların, ‘Geleceğin Türkiyesi’nin iktisat politikalarının inşası için fikir, öneri ve projelerini paylaştığı ana forumda, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İş Dünyasında Kadın (İDK) Komisyonu Başkanı Reyhan Aktar bir konuşma yaptı. İkinci yüzyıla girerken taşıdığımız sorumluluğun ilk yüzyıldakinden daha fazla olduğunu söyleyen Aktar, “Zira arkamızda kadınların ekonomik ve toplumsal yaşamda fırsat eşitliğine kavuşması ve güçlenmesi sürecinde elde ettiğimiz önemli kazanımlar kadar bir sonraki yüzyıla taşımak istemediğimiz noksanlarımız var. Çatımız altındaki 50 kadın derneğiyle ülkenin tamamına yayılmış en kapsayıcı iş dünyası kadın gücünü temsil eden TÜRKONFED olarak, üstlendiğimiz bu sorumlulukla Türkiye Hayalimizin merkezine kadının güçlenmesini konumlandırdık. Cinsiyete dayalı fırsat eşitliğini barındırmayan hiçbir politikanın, eylem planının, kalkınma programının sürdürülebilir olamayacağının farkındayız” dedi.

“Bir kadının hikayesi yaşadığı coğrafyanın hikayesidir”

Cinsiyete dayalı fırsat eşitliği mücadelesi verenler olarak yalnızca kadın erkek fırsat eşitliğine hizmet etmediklerini vurgulayan Aktar, “İnsan hakları, bireysel özgürlükler, demokrasi, hukuk, adalete erişim, kalkınma, refah ve istihdam tüm bu mücadelenin çıktıları içinde yer alıyor. Biliyoruz ki bir kadının hikayesi yaşadığı coğrafyanın hikayesidir. Biz bu mücadele ile tüm bunları bu coğrafyada vazgeçilmez kılmak istiyoruz. Yolumuz uzun, zor ve meşakkatli olsa da bizler bir o kadar güçlü ve kararlıyız” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.