MUTLULUK HORMONUNUZ NEREDE ÜRETİLİYOR BİLİYOR MUSUNUZ ?

Yayınlama: 22.06.2024
Düzenleme: 21.06.2024 15:42
A+
A-

Mutluluk hormonu olarak da bilinen Serotonin’in sindirim sisteminde yer alarak sinir hücreleri arasında sinyaller yani mesajlar gönderen, ruh hali, bağırsak hareketleri, uyku ve cinsel istek gibi vücut fonksiyonlarda anahtar rol oynayan bir kimyasaldır.

Serotonin…Mutluluk hormonunuz vücudunuzun neresinde üretiliyor biliyor musunuz ?…

Çok ilginç…Mutluluk hormonu olan Serotonin sizce nerede üretiliyordur ? Çoğu insan beyninde zanneder. Beyinde üretilen serotonin’in miktarı yaklaşık % 5 tir. Kalpte % 3 miktarında üretilir. Geriye kalan % 92 ise bağırsaklarda üretilir…Şaşırdınız değil mi !

Buna ek olarak uyku hormonu olarak bilinen Melatoninin % 73 ü de bağırsaklarda üretilir. Melatonin hormonu uyku harici bağışıklığı da güçlendirir. Benzer şekilde Serotonin hormonu ise kan ve kemik sağlığını da korur.

Yani bağırsaklarınız düzgün çalışmazsa mutluluk ve uyku hormonu üretemezsiniz. Mutlu olamazsınız ve rahat bir uyku çekemezsiniz. Bağırsak sağlığınız çok ama çok önemlidir.

Bağırsaklarınızın düzgün çalışması için bu besinleri tüketmelisiniz…

Yoğurt, Kefir, Ev yapımı Lahana turşusu, Kepekli  ekmek, Badem, Hindistan cevizi, Tarçın, Kaliteli zeytinyağı, Bezelye, Brüksel lahanası, Rokfor peyniri, Zencefil, Balık ve Doğal sarımsak…

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.