850.000’den fazla çocuk, yerlerinden edilmiş olarak yaşamaya devam ediyor

850.000’den fazla çocuk, yerlerinden edilmiş olarak yaşamaya devam ediyor
Yayınlama: 07.03.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS–Türkiye’nin güneydoğusu ve Suriye’nin kuzeyini vuran iki yıkıcı depremin üzerinden bir ay geçmesine rağmen, 850.000’den fazla çocuk, hasar görmüş veya yıkılmış evlerini terk etmek zorunda kalarak başka yerlerde yaşamaya başladı.

Depremler sırasında ve sonrasında hayatını kaybeden ve yaralanan çocukların sayısı henüz teyit edilmedi, ancak bu sayının binlerce olması muhtemel. Depremler ve artçı sarsıntılardan kaynaklanan ölü sayısı iki ülkede toplam 50.000’i aştı, binlerce kişi yaralandı, pek çok binada ve temel altyapı sistemlerinde büyük hasarlar oluştu.

Depremlerin bölgedeki çocuklar ve aileler üzerindeki etkisi gerçek bir felaket olurken, yüz binlerce insanı çaresizlik içinde bıraktı. Evlerini kaybeden birçok aile, geçici barınma alanlarında hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Yalnızca Türkiye’de 1,9 milyondan fazla insan, depremden etkilenen bölgelerde su, sanitasyon ve tıbbi hizmetler gibi temel hizmetlere erişimin kısıtlı olduğu geçici barınma alanlarında kalıyor. Ülkede 2,5 milyon çocuğun acil insani yardıma ihtiyacı var.

UNICEF Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Afshan Khan, “Deprem nedeniyle evlerinden çıkmak zorunda kalan aileler son dört haftayı hayatta kalmaya odaklanarak geçirdiler, artçı sarsıntıların şiddetle devam etmesi de toparlanma süreçlerinin yavaşlamasına hatta neredeyse tamamen durmasına neden oldu” dedi. “Ailelerin hayatlarını yeniden kurmaya başlamalarına yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapmak, çocuklara psikososyal destek sağlamak, onları mümkün olan en kısa sürede tekrar öğrenmeye teşvik etmek ve kaosun ortasında bir miktar istikrar sağlamak artık çok önemli.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.