“6 kuşaktır faytonculuk yapıyoruz”

“6 kuşaktır faytonculuk yapıyoruz”
Yayınlama: 28.05.2022
A+
A-
(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana’da oğluyla birlikte faytonculuk yapan Mehmet Barsbay (67), 6 kuşaktır faytonculuk yaptıklarını söyledi.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birbirinden lüks otomobiller yapılarak piyasaya sürüldü. Bu nedenle daha önce taşımacılık sektörünün en önemli aracı olan faytonculuk bitme noktasına geldi. Ancak Adana’nın merkez Belediyevleri Mahallesinde yaşamını sürdüren 67 yaşındaki Mehmet Barsbay, teknolojiye meydan okurcasına faytonculuk mesleğine devam ediyor. Oğlu Hulis Barsbay ile birlikte faytonculuk yapan Barsbay, babasının, dedesinin, büyükdedesinin ve onun babasının da faytoncu olduğunu belirterek, “Biz 6 kuşaktır faytoncuyuz. Benim 3 çocuğum var bu çocuklarımı faytonculuk yaparak büyüttüm. Şimdi oğlumla birlikte faytonculuk yapıyoruz. Bir kızım var onu da faytonculuk yaparak hemşire yaptım. O da diğer çocuklarım gibi ata binmeyi ve faytonculuğu bilir. Şimdi de torunlarıma at binmeyi öğretiyorum” dedi.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Adana’da tek faytoncu olarak kendisinin kaldığını, otomobil çok olduğu için taşımacılık yapamadıklarını ancak gelin-damat taşımacılığı yaptıklarını söyledi. Barsbay’ın faytonu tek olduğu için Adana da çekilen dizi ve filmlerinin de aranan ismi oluyor. Biz zamanlar çekimleri Adana’da yapılan “Hanımın Çiftliği” dizisinde de Barsbay’ın faytonu kullanılmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.