Madenciler Osmaniye’de de aynı umutla çalışıyor

Madenciler Osmaniye’de de aynı umutla çalışıyor
Yayınlama: 11.02.2023
A+
A-

 

(AA)-Manisa’nın Soma ilçesi ve Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan maden facialarında, İzmir depreminde görev yapıp umut olan madenci arama kurtarma ekibi, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’deki enkazlarda aynı umutla çalışmaya devam ediyor.

Soma’da 13 Mayıs 2014’te, Amasra’da 14 Ekim 2022’deki maden facialarında bölgeye giden arama kurtarma ekiplerinden İzmir’deki özel bir maden ocağının arama kurtarma ekibi, merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Osmaniye’ye geldi.

Rahime Hatun Mahallesi’nde bulunan 5 katlı apartmanın enkazında çalışmaya başlayan 27 kişilik ekip, depremzedelere de umut olmak için çalışıyor.

Arama kurtarma ekibinin sorumlusu Ercan Küçükali, Osmaniye’ye gelir gelmez kendilerine gösterilen enkazlarda çalışmaya başladıklarını söyledi.

Soma ve Amasra’nın yanı sıra 30 Ekim 2020’deki İzmir depreminde de görev yaptıklarını belirten Küçükali şöyle devam etti:

“33 yıldır bu görevi yapıyorum. Nerede bize ihtiyaç olduğunda zaman, saat, uzaklık fark etmeden bir an önce olay mahalline profesyonel ekibimizle hareket ediyoruz. Bizim asıl profesyonelliğimiz tabii ki yer altı arama kurtarma ama bölgesel olarak son zamanlarda başka kurtarma çalışmalarında, depremlerde, genelde yardımcı personel, maden facialarında ise profesyonel personel olarak tüm kurtarma çalışmalarına katılıyoruz. Depremlerde yardımcı personeli olarak katılıyoruz ama madenci gücü daha seri ve aktif.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.