5. Uluslararası Mersin Maratonu’nun bilgilendirme toplantısı yapıldı

5. Uluslararası Mersin Maratonu’nun bilgilendirme toplantısı yapıldı
Yayınlama: 21.11.2023
A+
A-

(İHA) – Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bu yıl 10 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan ‘5. Uluslararası Mersin Maratonu’ bilgilendirme toplantısı, maraton paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
Mersin Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, 42 kilometre, 10 kilometre ve halk koşularının başlangıç ve bitiş noktaları ile birlikte parkur güzergâhları tanıtıldı. Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük başkanlığında gerçekleşen toplantıda, organizasyona destek veren Mersin Valiliği, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileriyle, maraton boyunca sorumluluk alanlarındaki görevlerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.
“Maraton hem Mersin’in, hem de ülkemizin tanıtımı açısından önemli”
Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Mersin Maratonu’nun, kentin ve Türkiye’nin tanıtımı açısından önemli olduğuna inandığını ifade eden Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, “Aynı zamanda prestij olarak da saygın bir yarışma olduğu için, böyle bir yarışmanın paydaşı olmak ve destek vermekten dolayı mutluyuz. Organizasyonun çok geniş katılımla, güzel bir havada ve güzel bir ortamda gerçekleşmesini ümit ediyorum” dedi.
“Güzel ve başarılı bir organizasyon için yoğun tempoda çalışıyoruz”
Her alanda olduğu gibi spor alanında da kent genelinde çok önemli etkinlikler yapıldığını aktaran Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, bunlardan birinin ‘Uluslararası Mersin Maratonu’ olduğunu dile getirdi. Maratonun ‘Elite Label’ düzeyinde bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Taşkın, maratonun en önemli özelliklerinden birinin, olimpiyatlara katılacak sporcuların kota alabileceği bir yarışma olduğunu ifade etti.
Aralık ayında hem Mersin ikliminin güzel olması, hem de düz bir parkurda koşulacak olmasının maratonu avantajlı kıldığını belirten Taşkın, “Mersin Valiliğimizde, Vali Yardımcımız İbrahim Küçük başkanlığında, paydaşlarımızla bir toplantı yaptık. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kamu kurumlarıyla beraber, maratonumuzun güzel ve başarılı bir organizasyon olması için yoğun bir tempoda çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
“Bu organizasyonu alnımızın akıyla tamamlayacağız”
İl genelinde düzenlenen bu organizasyonların oldukça önemli olduğunu dile getiren Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Birimi Sportif Değerlendirme ve Takip Birimi Şube Müdürü Vedat Akyar da, “Bizim açımızdan bu organizasyonlar, özellikle uluslararası etkinliklere ve olimpiyatlara kota vermesi sebebiyle çok önemli. 10 Aralık’ta yapılacak olan ‘Uluslararası Mersin Maratonu’nda da sporcularımız, hakemlerimiz ve bütün kulüplerimizle, kurum olarak elimizden gelen bütün katkıyı göstereceğiz. Mersin olarak, alnımızın akıyla çok güzel bir şekilde bu organizasyonu tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.