2. Uluslararası Tarsus Festivali devam ediyor

2. Uluslararası Tarsus Festivali devam ediyor
Yayınlama: 19.11.2023
A+
A-

(İHA) – Mersin Büyükşehir Belediyesince bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Uluslararası Tarsus Festivali’, tüm coşkusu ile devam ediyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, festivalin ikinci gününde de Tarsus’un her noktasında gerçekleştirilen söyleşi ve etkinliklere katılım sağlayarak, vatandaşlarla buluştu, festival coşkusuna ortak oldu. İlk olarak Tarsus Müzesinde Yazar Şermin Yaşar’ın ‘Kelimenin Ardı’ isimli söyleşisine katılan Başkan Seçer, keyifli söyleşinin ardından yazara çiçek ve hediye takdim eti. Seçer, “Hem sizi hem de çocuklarımızın dahiyane sorularını keyifle dinledim. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Sizin gibi hem genç hem yetenekli bir kalemin Tarsus gibi müstesna bir yerde olması bizlere gurur verdi” diyerek Yaşar’a Tarsuslular adına teşekkür etti.
Başkan Seçer, festivalin ikinci gününde kente gelen gazeteci İsmail Küçükkaya ile bir araya geldi. Küçükkaya ile Tarsus sokaklarını dolaşan Başkan Seçer, vatandaşlarla sohbet etti. Esnaf ile bol bol sohbet eden ikili, vatandaşların ve esnafın sevgisi ile karşılandı.

Vatandaştan Yarenlik Alanında Seçer’ e yoğun ilgi
Seçer ardından Yarenlik Alanında farklı ülkelerden festivale katılım sağlayan halk dansları topluluklarının ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun da gösterilerini izledi, vatandaşlarla bir araya geldi. Coşkulu ve birbirinden renkli gösterileri izleyen Başkan Seçer, buradan da Kültür Parka geçti. Kültür Park Etkinlik Alanındaki etkinlik ve gösterileri izleyen Başkan Seçer, çocuk eğlence ve oyun atölyelerini izleyip, çocukların eğlenceli etkinliklerine ortak oldu. Seçer ve eşi Meral Seçer, Kültür Park içerisinde yer alan Just Dans Dünya Şampiyonu Umutcan Tütüncü’nün dans gösterisini izlerken, Tütüncü ile birlikte dans eden çocuklarla bir araya geldi, onları izledi. Seçer ve Meral Seçer ayrıca Gezici Kütüphane Kitobüs’ü de ziyaret etti, çocuklara kitap hediye etti.

“Her alanda çok güzel etkinliklerimiz var”
Festival hakkında görüşlerini paylaşan Başkan Seçer, ikinci gününde de festivale çok yoğun bir katılım olduğunu belirterek, “Sadece Mersin ilçelerinden değil civar illerinden vatandaşlar da geldi. Çok farklı etkinlikler var. Her kesime hitap eden yediden yetmişe çocuklara da gençlere de sanatla ilgilenene de kültürel alanda çalışanlara ilgi gösterenlere de her alanda çok güzel etkinliklerimiz var” dedi.
Festivalin adına yaraşır bir şekilde uluslararası olarak gerçekleştirildiğini vurgulayan Seçer, “11 ülkeden 300’e yakın dansçılar, sanatçılar, yazarlar, çizerler, gastronomi ile ilgilenenler, çok ünlü aşçılar, herkes burada. Bu anlamda da kente değer katan insanlar söyleşileriyle vatandaşlarımızın güzel vakit geçirmesini sağlıyorlar. Bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza da bu ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Nice nice böyle güzel günlerde yurttaşlarımızla beraber olalım” ifadelerini kullandı.

Seçer, Haldun Dormen’in ‘Yaşlanmaya vaktim yok’ söyleşisine katıldı
Seçer, Tarsus Müzesinde Şebnem Özinal’ın moderatörlüğünde usta sanatçı Haldun Dormen tarafından gerçekleşen ‘Yaşlanmaya vaktim yok’ isimli söyleşisine de katıldı. Söyleşide Haldun Dormen Mersin’i çok sevdiğinden söz etti. Dormen, hayatın bütün olumsuzluklarına rağmen çok güzel olduğunu vurguladı. Oyunculukla ilgili tecrübelerinden söz eden Dormen, gençlere de tavsiyelerde bulundu. Dormen’in söyleşisi katılımcılar tarafından ilgi ile dinlendi. Dormen ayrıca Mersin’de çok iyi ağırlandığını da sözlerine ekledi. Verdiği oyunculuk eğitimleri hakkında bilgi veren Dormen, katılımcılar tarafından ilgi ile dinlendi. Söyleşide katılımcılarla birlikte hep bir ağızdan ‘Lüküs hayat’ şarkısını da seslendiren Dormen, festivalde keyifli bir söyleşiye imza attı. Dormen söyleşi sonunda ise katılımcıların sorularını yanıtladı.

Seçer, ‘Festival Onur Ödülü’nü Dormen’e takdim etti
Başkan Seçer, söyleşi sonunda Haldun Dormen’e ‘Festival Onur Ödülü’nü, çiçeğini ve hediyesini takdim etti. Seçer, Şebnem Özinal’a da hediye ve çiçek verdi. Usta tiyatrocu Haldun Dormen’in söyleşisini izleyen Başkan Seçer, festival çerçevesinde büyük duayen isimleri de hemşehrileriyle buluşturduklarını söyledi. Seçer, “Haldun Bey gibi, Şebnem Hanım gibi her biri kendi alanında usta onlarca kişiyi sizlerle buluşturuyoruz. Çocuklarımıza, sizlere inanılmaz feyz verecek sohbetler” diye konuştu. Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun ‘Lütfen kızımla evlenir misiniz?’, ‘Kamyon’, ve ‘Matruşka’ isimli oyunlarının şu anda kent genelinde gösterimde olduğunu vurguladı. Seçer, Mersinli tiyatro severleri bu 3 oyunla buluşturduklarını aktararak, çok yakında Tarsus’a yaraşır yeni bir kültür merkezi projesinin hazır olduğunu ve ileriki süreçte Tarsusluların hizmetine sunacaklarının altını çizdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.