2. Çukurova Bölgesel Toplantısı gerçekleşti

2. Çukurova Bölgesel Toplantısı gerçekleşti
Yayınlama: 17.04.2024
A+
A-

(İHA) – Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi, ortopedi uzmanlarını bir araya getiren 2. Çukurova Bölgesel Toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıda “Tüm Yönleriyle Rotator Manşet Yırtıkları” ele alındı.

Başta omuz, dirsek, kalça, diz ve ayak bileği olmak üzere artroskopik cerrahiyle ilgilenen hekimleri ve farklı disiplinlerden uzmanları bir araya getirmek amacıyla kurulan Artroskopi Araştırma Derneği’nin Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte düzenlediği 2. Çukurova Bölgesel Toplantısı, Kışla Sağlık Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Salih Beyaz yaptı. Beyaz, “Pandemi ve deprem felaketi sebebiyle ara verdiğimiz geleneksel Çukurova Bölgesi Ortopedi Klinikleri Eğitim Toplantısına bu yıl ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ulusal ve uluslararası alanda ortopedi ve diğer disiplinlerden meslektaşlarımızla bir araya geldiğimiz toplantımızın bu yılki konusu Tüm Yönleri ile Rotator Manşet Yırtıkları. Davetimizi kırmayarak yoğun programları içerisinde değerli zamanlarını ayıran, sunumlarıyla katkıda bulunan hocalarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

Başkent Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Cengiz Tuncay, “Geçen dört yılda ara verdiğimiz toplantılara yeniden başladığımız için mutluyuz. Bugün de önemli ve güzel bir konuyu tartışmak ve bilgi alışverişinde bulunmak için bir aradayız. Tüm Yönleri ile Rotator Manşet Yırtıkları konusu ile ilgili sunumlarıyla toplantımıza katkı sunan alanında uzman meslektaşlarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

İki oturumda gerçekleşen toplantıda Rotater Manşet Anatomisi, Omuz Sıkışma Sendromu, Parsiyel Rotator Manşet Yırtıkları, Tam Kat Rotator Manşet Yırtıkları, Subskaplaris Yırtıkları, Akut Travmatik Rotator Manşet Yırtıkları, Masif Onarılamaz Rotator Manşet Yırtıkları konuları tüm yönleriyle tartışıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.