11 Yaşındaki Meliha Weast’in vatan aşkı

11 Yaşındaki Meliha Weast’in vatan aşkı
Yayınlama: 28.07.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın- Türkiye’ye izne gelen Adana’lı duygusal Türk kızı Meliha Veast Amerika’da depremzedelere topladığı yardım parası ile çanta alarak yaşıtlarına dağıttı.

6.Şubat tarihinde Adana ve diğer illerdeki deprem haberini televizyondan görerek çok etkilenen Amerika doğumlu Annesi Türk, Babası Amerika’lı olan 11 yaşındaki Adana’lı Meliha Weast çok etkilendiğini belirterek “Amerika’da okul tatil olduğu için gündüzleri evde televizyon seyrediyoruz ve genelde Türk televizyonlarına bakıyoruz.

Son dakika alt yazı ile geçen haberde ‘Türkiye’de çok şiddetli deprem olduğunu gördüm ve mutfakta yemek yapan anneme hemen haber verdim. Her geçen dakika ölenlerin sayısı artarken çok korktum. Çünkü diğer şehirler gösterilirken Adana’yı göstermeye başladılar. Annem, ablam ve ben ne yapacağımız şaşırmıştık ve hemen Türkiye’yi aramaya başladık. Tabii bu arada babam işten geldi öğrenince üzüldü ve bizimle birlikte aynı heyecanı yaşamaya başladı. Telefon bir türlü düşmüyordu. Çünkü Anneannem, Dayım, teyzem Adana’da yaşıyorlardı ve henüz haber alamamıştık. Saatler sonra ulaştığımızda çok şükür iyi olduklarını öğrenince biraz rahatladık. Fakat diğer şehirlerdeki inanılmaz görüntüler her geçen dakika bizleri üzüyordu. Çünkü bu arada okula gidip gelirken arkadaşlarıma kafamda oluşturduğum bir fikrim olduğunu ve bana yardımcı olmalarını istedim. Arkadaşlarımda benim üzüntülü halimi gördüler ve nedeni Amerikan asıllı Türk vatandaşı olmam sebebiyle ve sınıfta tek Türk öğrenci bendim. Türkiye’deki depremde zarar gören insanlara benim de bir faydam olsun diye yardım toplamaya karar verdim. Haberlerde Dünya’nın her yerinden yardım geliyordu. Ben de okulda depremzedeler için yardım toplamak istedim.Yardımı toplarsam nasıl gönderecektim veya kime gönderecektim. Bunları televizyonda seyrederken benim kendim vermem gerektiğini düşünerek Anneme Türkiye’ye ne zaman gideceğimizi ve oraya gittiğimiz depremde zarar gören insanlara yardım edeceğimizi söyledim. Annem bu düşüncemin son derece olumlu olduğunu ve düşüncelerime katıldığını söyledi.

KARTON KUTUDAN YARDIM SANDIĞI YAPTIM

Yardım toplamaya karar verdiğini ve filmlerde gördüğü yardım sandığına benzer kartondan bir şeyler yaptığını ifade eden Meliha Weast Amerika’da doğmasına rağmen gayet güzel Türkçesi  anlatmaya devam etti. Kartondan yardım sandığı yaptığını belirterek “Okula götürdüm ve okul müdürümüz yardım toplayamayacağımı söyleyince çok üzüldüm. Amerika’daki yasalar herhangi bir dernek veya sivil toplumu örgütlerinden başka kimsenin yardım toplama izni verilmediğini söylediler. Bütün arkadaşlarımda üzüldü. Okuldan çıkınca aklıma başka bir şey geldi. Kendi oturduğumuz semtteki komşularımızdan Türk, Amerikalı, diğer ülkelerden olan insanlardan yardım toplamaya başladım. Yaklaşık onbeş gün boyunca yardım topladım ve herkes ile görüştükten sonra topladığım parayı anneme verdim. Bunları sakla Türkiye’ye tatile gidince depremde zarar gören insanlara bir şeyler yaparız dedim ve Türkiye’ye geleceğimiz günü iple çekmeye başladım. Bir hafta önce Adana’ya geldiğimiz günün 3.gününde yine deprem oldu. Biz yaşamadığımız için fazla bir şey hissetmedik.6 Şubat depremini dinlediğimde uzun olduğu için insanlar hala unutamamıştı. Döneceğimiz yaklaşmaya başladıkça yardımı nerde, kime yapacağımızı araştırırken deprem bölgesinde zarar gören ve ihtiyaçlarının olduğunu düşündüğüm kendi yaşıtlarımın kullanacağı çanta almayı düşündük ve almaya karar verdik. Annemin yakın tanıdığı arkadaşlarının sayesinde Toros Mahallesi muhtarı Sibel Polat ile irtibata geçerek depremzede olan çocuklara ulaşmak istediğimizi ve onları bir nebze de olsa sevindirmek için çanta alarak vereceğimizi söyledik. Muhtar ablamız  hemen listeyi yaptı ve herkesi arayarak çanta dağıtılacağını söyledi. Toros mahallesinde depremden zarar gören ve okula giden öğrencilerimize kız-erkek olmak üzere çantalarını muhtarlık önünde teslim ederek çok mutlu olduğumu ve Amerika’ya döndüğümde herkese anlatarak vatan sevgimizi göstermek istiyorum” dedi.

11 YAŞINDA FAKAT DEPREMİ UNUTMADI

Ülkemizde yaşanan depremden sonra zaman geçmesine rağmen Amerika’da yaşayan Tük asıllı 11 yaşındaki Adana’lı  bu kızımız Meliha Weast sabırla ve ısrarla depremi yaşayan insanları unutmaması son derece duygusal bir yaklaşımdır. Ülkemizin şu anda moral ve motivasyona ihtiyacı olduğu şu günlerde yaşı küçük ama duyguları ile hareket ederek vatan aşkını yansıtması son derece yaşıtlarını mutlu etmiştir. Bu yüzden bizde küçük kardeşimizi bu anlamlı düşünce ve eylemini destekleyerek ileriki hayatında başarı olacağından kendisine başarılar dileriz.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.